Tero Seppälä loistavassa vauhdissa Kontiolahdella – Suomi ei hyödyntänyt näyttöpaikkaansa viestissä

Kokenut viestinviejä Hiidensalo: "Tulosta pitäisi tehdä silloin, kun siihen annetaan mahdollisuus."

Tero Seppälä antoi toisella osuudella varoituksen lauantain sprintin kärkisijoja ajatellen

Suomen miesampumahiihtäjillä oli perjantaina näyttöhaluja 4x7,5 kilometrin maailmancup-viestissä Kontiolahdella. Paukku jäi puoliksi piippuun, sillä yhdeksäs sija ei maistunut maalissa mahdottoman makealta.

Nelikko Heikki Laitinen, Tero Seppälä, Olli Hiidensalo ja Jaakko Ranta hävisi kisan voittaneelle, ilman veljeksiä Tarjei ja Johannes Bötä kilpailleelle Norjalle lähes kolme minuuttia.

Suomi suoriutui 30 kilometrin matkalla ampumapaikoilta sakkokierroksitta, mutta varapatruunoita oli käytössä yhteensä 13, eli liikaa. Aloittaja Laitinen käytti niistä viisi, kolmososuuden Hiidensalo maksimimärän kuusi.

–  Varapatruunoita kului liikaa olosuhteisiin nähden, kertoi Laitinen Kontiolahden ampumahiihtostadionilla, jossa on nähty tuulisempiakin kisoja.

Loppusijoitus oli Suomen kauden paras maailmancupissa, mutta se ei juuri hurraa-huutoja kirvoittanut. Poissa kisasta olivat Ukrainassa hyökkäyssodan aloittanut Venäjä, sitä tukeva Valko-Venäjä ja Ukraina, kaikki eturivin ampumahiihtomaita.

Suomella oli Pohjois-Karjalassa paikka kaunistella tilastoja, kiilata kuuden parhaan joukkoon, mitä päävalmentaja Jonne Kähkönen on pitänyt realistisena tavoitteena.

–  Tulosta pitäisi tehdä silloin, kun siihen annetaan mahdollisuus, kokenut viestinviejä Hiidensalo tiivisti.

Viime kaudella Suomi oli maailmancupissa miesten viestissä parhaimmillaan seitsemäs MM-kisojen kenraaliharjoituksessa Italian Anterselvassa. Ennen perjantaita Suomi oli tämän kauden maailmancupissa 11:s Saksan Ruhpoldingissa ja Anterselvassa.

Suomen ykkösnimi Seppälä antoi toisella osuudella varoituksen lauantain sprintin kärkisijoja ajatellen. Pikatulella ilman varapatruunoita ampunut Seppälä oli ladulla toiseksi nopein ja nosti Suomen toiseen vaihtoon mennessä 12. sijalta seitsemänneksi.

Vaikka kauden päätavoite olympiakisat on ollutta ja mennyttä, Seppälällä riitti latausta Kontiolahden laduille.

–  Kun kotikisoissa on katsomossa tuttuja ja tukijoita, sitä haluaa näyttää, hän sanoi.

Ankkuri Rannalle viesti oli debyytti tämän kauden maailmancupissa.

–  Tuloksen tekemisen kannalta käytimme liikaa varapatruunoita, kertoi Ranta, joka ampui lippaalta sekä makuu- että pystypaikalta viimeisen laukauksensa ohi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?