Ruotsin maajoukkue järjesti juhlat, ja pian korona ryöpsähti – kohubileisiin osallistunut urheilija ruoskii itseään: "Oli skandaali, että teimme niin"

Ruotsin naisten alppihiihtomaajoukkueen juhlissa mukana ollut Magdalena Fjällström sanoo nyt suorat sanat joukkueen toiminnasta.

Magdalena Fjällström katuu syvästi juhlailtaa.

27.1. 19:05

Ruotsin naisten alppihiihtomaajoukkueen uudenvuodenjuhlista on noussut kohu. Iso osa maajoukkueen jäsenistä sairastui koronaan tammikuun alkupuolella, ja nyt SVT paljasti, että joukkueen urheilijat ja johto olivat kokoontuneet ennen tartuntarypästä juhlimaan vuoden vaihtumista ilmeisen rennoissa tunnelmissa Itävallan Obdachissa.

Juhlissa mukana ollut Magdalena Fjällström on yksi alkuvuodesta tartunnan saaneista urheilijoista. Pahoista loukkaantumishuolista pitkään kärsinyt Fjällström kertoi ammattilaisuransa päättymisestä aiemmin tammikuussa, ja tuomitsee nyt oman ja joukkuekavereidensa toiminnan kovin sanoin.

– Siellä oli musiikkia, alkoholia, tanssimista, ja nostimme maljaa uudelle vuodelle. On skandaali, että teimme niin. Uudenvuodenjuhlan pitäminen oli järjettömän epäammattimaista, Fjällström sanoi SVT:lle.

– Emme pitäneet turvavälejä, hengailimme aivan normaalisti.

Pian juhlien jälkeen Ruotsin joukkueessa todettiin iso rypäs koronatartuntoja. Lopulta tartunnan sai suurin osa juhlissa paikalla olleista, sekä urheilijoista että muista joukkueen jäsenistä.

Joukkueen johtoportaaseen kuuluva Per Jonsson puolestaan vakuutteli SVT:lle, että koronaturvallisuus otettiin huomioon myös juhlailtana. Hänen mukaansa illanviettoon kuului pienemmissä koronakuplissa järjestetty illallinen ja musiikkiaiheinen tietovisa, jonka aikana joukkueen jäsenet huolehtivat turvaväleistä.

SVT kuitenkin kertoo, että sen haltuunsa saamissa kuvissa juhlaväki viihtyy tanssilattialla ilman turvavälejä. Tällaista Jonsson ei kertomansa mukaan todistanut.

– Menin nukkumaan melko aikaisin. Sen jälkeen tapahtuneesta en tiedä. Juhlissa ei ollut mitään vaarallista, mutta myöhemmin tapahtuneita asioita en voi kommentoida.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?