Uutta tietoa Joensuun suuresta tehdaspalosta – huippuhiihtäjien sukset välttyivät täystuholta

Vauhdin suksivoidetehtaalla oli tulipalo. Tehtaan yhteydessä on myös kilpasuksien varasto.

VAUHDIN suksivoidetehtaalla Joensuussa oli tulipalo tiistaina. Paikalla oli useita pelastuslaitoksen yksiköitä.

Palo alkoi noin kello 14 toistaiseksi tuntemattomasta syystä. Vauhdilta saatujen tietojen mukaan palo vaurioitti rakennuksen tuotantotiloja sekä raaka-ainevarastoa.

Vauhdin omistajiin kuuluvan Peder Plantingin, 69, mukaan palo olisi saatu pääosin sammutettua noin iltaseitsemän jälkeen. Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Lauri Hirvonen arvioi kuitenkin Ylen mukaan, että sammutustyöt jatkuvat todennäköisesti läpi yön "muodossa tai toisessa".

Vauhti aikoo tiedottaa palon aiheuttamista välittömistä ja välillisistä vahingoista sekä niiden mahdollisista vaikutuksista yhtiön toimituksiin myöhemmin. Plantingin mukaan tehdasrakennus on lähes 3 000-neliöinen.

Vauhdin Joensuun-tehtaan yhteydessä on myös suksimerkki Fischerin niin sanottu kilpatallivarasto. Siellä on tiettävästi ollut myös maajoukkuetason tähtihiihtäjien, kuten Iivo Niskasen suksia. Tämän vahvistaa Ilta-Sanomille myös Fischerin maahantuontiyhtiön osaomistajana oleva Peder Planting.

– On siellä joitain Niskasen suksiakin varmaankin ollut ennen kuin hänelle on niitä esimerkiksi tänä vuonna toimitettu. Sanotaan nyt näin, että Niskasen sukset tulevat kuitenkin käytännössä hänelle suoraan tehtaalta.

– Kansallisen kilpatason hiihtäjien suksia ja hiihtokenkiä varastossa on enimmäkseen, entinen miekkailun olympiaurheilija Planting kertoo.

Plantingin mukaan suksien kilpatallivarasto säilyi palossa vahingoittumana.

– Onneksi se oli paloeristetty ja eristys toimi hyvin.

Plantingin mukaan Fischerillä on varasto ja logistiikkakeskus myös Vantaalla.

– Ja maajoukkuehiihtäjille on runsaasti kalustoa jo toimitettu, eli heillä on jo suksia paljon käytettävissään.

Juttua päivitetty kello 21.14 palomestarin Ylen mukaan antamilla tiedoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?