Remi Lindholmin sukukalleudet jäätyivät Rukalla - Hiihtolajit - Ilta-Sanomat

Rukan suomalaisyllättäjä paljasti inhottavan ongelman: sukukalleudet jäätyivät – näin rajuun kuntoon puolestaan paleltuivat Perttu Hyvärisen korvat

Remi Lindholm ja Perttu Hyvärinen uhmasivat pakkasta maastohiihdon maailmancupissa.

Remi Lindholm, 23, vahvisti, että Rukalla oli kylmä hiihtää.

28.11.2021 18:03

Miesten 15 kilometrin takaa-ajoon uskaltautuneet suomalaiset saapuivat pakkasessa maaliin varsin hyväntuulisina, kun maastohiihdon maailmancupin pisteitä jaettiin sunnuntaina Rukalla.

Lauantaina 15 kilometrin perinteisen voittanut Iivo Niskanen jätti vapaan kilpailun väliin, mutta Remi Lindholmin ja Perttu Hyvärisen hiihto ja huumori riittivät maailmancupin pisteille. Lindholm oli 20:s uransa parhaalla maailmancupin sijoituksella.

– Munat jäätyivät. Kokeilkaa laittaa lateksipuku päälle ja mennä tuonne hiihtämään, nuorukainen nauratti mediajoukkoa.

Lue lisää: Anne Kyllönen lääkäriin Rukan paukkupakkasesta – ”Tosi kipeä”

Niskasen lisäksi norjalaiset jättivät kisan väliin, mutta Lindholm ei antanut sen häiritä. Pisteet maistuivat lauantain 26. sijan jatkoksi.

–  Aika yhtä hyvälle tuntuvat molemmat sijoitukset. Tänään oli sikäli mukavampi hiihtää, kun hiihdimme vapaata.

Kutsuja maailmancupiin saattaa tulla jatkossakin, kun hiihto sujui Rukalla nähdyllä tavalla. Seuraavana viikonloppuna pisteistä kisataan Lillehammerissa.

Päävalmentaja Teemu Pasanen oli tyytyväinen Lindholmin ja muidenkin nuorten onnistumisiin viikonlopun aikana. Milloin valinnat Lillehammeriin tehdään?

–  Asioista keskusteltiin jo eilisen kilpailun jälkeen ja jatketaan tänään viimeisen palaverin merkeissä. Nuoria nostetaan mukaan. Remi on mukana maailmancupissa ja lähtee Lillehammeriin, Pasanen vastasi STT:n kysymykseen.

Lauantaina kylkiluunsa kaatumisessa murtaneen Ristomatti Hakolan tilanne veti mieltä matalaksi, mutta Pasasella oli hyvääkin kerrottavaa.

–  Vamma ei ole niin paha kuin aluksi luulimme. Näyttää olevan vähän pienempi murtuma. Vaikea arvioida toipumisajan pituutta tarkkaan, mutta hän pääsee tekemään jotain korvaavaa harjoittelua jo huomenna (maanantaina).

Lue lisää: Norjalaislehti esitteli järkyttäviä löydöksiään Iivo Niskaselle ja Sami Jauhojärvelle – suomalaiset synkkänä: ”Kuulostaa pelottavalta”

Hyvärinen suksi vapaalla 22:nneksi. Hän oli lauantaina 28:s, joten jälleen mukaan tarttui pisteitä, vaikka lukuisten poisjääntien myötä sunnuntain kilpailuissa oli rääppiäisten makua.

–  Nätti keli. Ei tuntunut niin kylmälle kuin eilen, Hyvärinen tuumi.

Hän saapui haastattelualueelle siniset teipit korvissa. Lauantaina hänen pipo- ja tuubihuivivirityksensä nousi ylös heti kilpailun alussa, joten korvat kirvelivät illalla paleltumisen takia.

Hyvärinen julkaisi Instagramissa kuvia paleltuneista korvistaan. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

–  Korvat pysyivät mukana. Lähdin liikkeelle sillä mielellä, että keskeytän, jos hiihtäminen tuntuu pahalle.

–  En voi olla tyytyväinen hiihtooni, mutta latu oli suht nopea tällaisen pakkasen kilpailuksi.

Lue lisää: Suomen uudelta hiihtopersoonalta tiukka kommentti tulikuumaan aiheeseen – ”Jokainen voi vetää tuloksista johtopäätöksensä”

Parinkymmenen asteen pakkanen ei pelottanut venäläisiä, jotka Aleksandr Bolshunovin johdolla hiihtivät nelosvoiton. Niskanen olisi päässyt ladulle ensimmäisenä, mutta kertoi poisjäännistään joukkuetovereille.

–  Iivo huikkasi, että tsemppiä kilpailuun, Hyvärinen avasi kaverinsa ratkaisua.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?