Pakkanen puhutti ja kylmetti, Krista Pärmäkoski päivän paras suomalainen – IS seurasi Rukan maailmancupia - Hiihtolajit - Ilta-Sanomat

Pakkanen puhutti ja kylmetti, Krista Pärmäkoski päivän paras suomalainen – IS seurasi Rukan maailmancupia

Rukan maailmancup huipentui sunnuntaina.

Krista Pärmäkoski tuli naisten takaa-ajossa neljänneksi.

28.11.2021 8:53 | Päivitetty 28.11.2021 19:36

Maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn huiput päättivät Rukan maailmancupin sunnuntaina.

Päätöspäivänä kiusana oli paukkuva pakkanen ja tuuli: maastohiihdossa naisten ja miesten takaa-ajot olivat vaarassa peruuntua miinusasteiden vuoksi, mutta ne päästiin lopulta kisaamaan – tosin iso joukko hiihtäjiä ei kylmyyden takia ilmaantunut starttiviivalle.

Esimerkiksi miesten kisan jättivät väliin kaikki norjalaiset ja Suomen ykköstähti Iivo Niskanen. Kilpailusta tulikin venäläishiihtäjien näytös: Aleksandr Bolshunov voitti, Sergei Ustjugov oli toinen, Artjom Maltsev kolmas ja Ivan Jakimushin neljäs.

Paras suomalainen oli sijalle 20 hiihtänyt Remi Lindholm.

Naisten takaa-ajossa voittoon hiihti Therese Johaug ennen Ruotsin Frida Karlssonia. Suomen Krista Pärmäkoski oli neljäs.

Yhdistetyn kisapäivää sotki tuuli, jonka vuoksi mäkiosuutta ei pystytty hyppäämään loppuun. Tämä tarkoitti sitä, että ladulle lähdettiin torstaisen varakisan tuloksilla. Suomen Ilkka Herola oli hiihto-osuudella totutun vahva ja nousi 19. sijalta kymmenenneksi. Kisan voitti Norjan Jarl Magnus Riiber.

Mäkihypyssä sunnuntaina voittoa juhli Slovenian Anze Lanisek ennen Saksan Karl Geigeriä ja Markus Eisenbichleriä.

Karsinnan selvittäneet Niko Kytösaho ja Antti Aalto karsiutuivat toiselta kierrokselta Kytösahon hyppy kantoi avauskierroksella 127,5 metriä, joka riitti 35:nteen sijaan.

Aalto oli 110 metrin hypyllään 47:s.

IS seurasi Rukan sunnuntaipäivän kisatapahtumia alla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?