Todellinen myrskyvaroitus! Ruotsin hiihdon tähtipari laittoi ennätykset uuteen uskoon legendaarisessa rääkissä - Hiihtolajit - Ilta-Sanomat

Todellinen myrsky­varoitus! Ruotsin hiihdon tähti­pari laittoi ennätykset uuteen uskoon legendaarisessa rääkissä

Ruotsin kovakuntoisimmasta hiihtäjäpariskunnasta ei ole epäselvyyttä.

Frida Karlsson menee kovaa ladulla. Hiihtäjän hurja kesäkunto enteilee vauhdin vain kovenevan olympiatalvena.

14.7. 8:54

Ruotsin maastohiihdon superpariskunta William PoromaaFrida Karlsson on aivan hurjassa kesäkunnossa. Nuori tähtipari nappasi nimittäin tiistaina ennätykset nimiinsä Hallstatestet-nimellä tunnetussa kuntotestissä.

Testissä juostaan Sollefteåssa sijaitsevan Hallstabergetin mäkeä ylös 1 800 metrin matka. Nousumetrejä matkalla on peräti 210. Testi on ruotsalaisen urheilun legenda, ja yksi rajuimmista.

Poromaa, 20, runttasi 28 asteen kuumuudessa uudeksi miesten ennätysajaksi 7 minuuttia ja 49 sekuntia, ruotsalaislehti Expressen kertoo. Poromaan tyttöystävä Karlsson, 21, puolestaan paineli naisten uudeksi ennätykseksi 8.28.

Kaksikko kertoi ennätyksistään Instagram-tileillään.

– Se tuli kotiin! KAKSI uutta Hallstatestin ennätystä perheeseen Poromaa/Karlsson, Karlsson kirjoitti.

– Olen uskomattoman ylpeä ja iloinen voidessani sanoa, että olen uusi ennätyksen haltija ajalla 7.49, Poromaa puolestaan hehkutti.

Pariskunnan julkaisemissa kuvissa asetelma ennätyssuorituksen jälkeen oli hieman poikkeuksellinen: Karlsson oli nostanut miesystävänsä syliinsä.

Miesten edellinen Hallstatestetin ennätys oli Dan Marschin nimissä ja peräisin jo 30 vuoden takaa. Poromaa paransi ennätystä sekunnilla.

Karlsson puolestaan ilmoitti jo viime kesänä Instagramissa rikkoneensa Ebba Anderssonin entisen ennätyksen, muttei tuolloin paljastanut omaa aikaansa.

Sollefteån kunta on aiemmin kertonut, että ennätysaikaa ei perinteisesti kerrota julkisuuteen. Nyt Poromaa ja Karlsson kuitenkin päättivät kertoa omat noteerauksensa.

Olympiatalven lähestyessä kaksikon hirmukunto pannaan varmasti merkille niin Suomessa kuin muissakin maastohiihtoa harrastavissa maissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?