Jelena Välbe raivostui Bolshunovin tapauksesta: ”Suomalaisen käytös oli sikamaista!” Suurmäessä valtavaa draamaa – IS seurasi - Hiihtolajit - Ilta-Sanomat

Jelena Välbe raivostui Bolshunovin tapauksesta: ”Suomalaisen käytös oli sikamaista!” Suurmäessä valtavaa draamaa – IS seurasi

Salpausselän kisoissa nähtiin sunnuntaina miesten ja naisten hiihtoviestit, yhdistetyn kilpailu sekä mäkihyppyä.

Joni Mäki jäi Bolshunovin jyrän alle.­

24.1. 19:07

Lahden maailmancupin kilpailut huipentuivat sunnuntaina käytäviin kisoihin. IS seurasi Salpausselän kisojen tapahtumia hetki hetkeltä. Seuranta aukeaa alle.

Suomen naiset sijoittuivat viestissä kolmanneksi ja Suomen miehet toiseksi. Suomen miesten viestijoukkue on sijoittunut palkintokorokkeelle maailmancupissa viimeksi yli 20 vuotta sitten. Norja voitti molemmat viestit.

Miesten viestin iso puheenaihe oli Venäjän ankkurin Aleksandr Bolshunovin käytös. Loppukirikamppailussa Joni Mäelle hävinnyt Bolshunov löi Mäkeä ensin sauvallaan selkään ja sitten hiihti tämän kumoon maalialueella.

Uutistoimisto Ria Novostille tapahtumia kommentoinut Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe sanoi kuitenkin, että Mäki oli tilanteen pääsyyllinen, koska kiilasi loppusuoralla Bolshunovin eteen.

– Suomalaisen käytös oli sikamaista, Välbe jyrisi.

Yhdistetyssä Japanin Akito Watabe oli nopein. Paras suomalainen oli Ilkka Herola. Hän oli yhdeksäs. Herola nousi hienosti hiihto-osuudella, sillä mäkihypyn jälkeen hän oli sijalla 20.

Suurmäen kisan voitti Norjan Robert Johansson. Kisa ratkesi dramaattisesti, sillä avauskierroksen jälkeen johtanut Halvor Egner Granerud hyppäsi toisella kierroksella kisan ylivoimaisesti pisimmän hypyn 138,5, mutta kaatui alastulossa.

Niko Kytösaho oli suurmäen kisan paras suomalainen. Hän sijoittui 24. sijalle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?