Hiihtolajit

Tapio Suomiselle sakot rattijuopumuksesta – oikeus ei suostunut suosikkiselostajan pyyntöön

Julkaistu:

Sakkotuomio
Käräjäoikeus ei suostunut urheiluselostajan pyyntöön lieventää rangaistusta julkisuuden takia.
Kuluvan hiihtokauden ajaksi syrjään siirretty Ylen selostaja Tapio Suominen selvisi sakkorangaistuksella rattijuopumuksesta, johon hän syyllistyi syksyllä.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus tuomitsi keskiviikkona Suomiselle 45 päiväsakkoa. Hänen tuloillaan siitä koituu 2 025 euron sakot. Lisäksi käräjäoikeus tuomitsi ajokiellon, joka päättyy tammikuun lopussa.

Syyte käsiteltiin kirjallisessa menettelyssä. Suominen tunnusti teon. Oikeudelle antamassaan lausunnossa hän kuitenkin tähdensi, ettei ollut nauttinut alkoholia aamulla ennen ajoa, vaan edeltäneenä iltana ja yöllä.

Suominen pyysi oikeudelta myös, että rikosepäilyn aiheuttama julkisuus otettaisiin huomioon rangaistusta lieventävänä seikkana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Käräjäoikeuden mukaan mediahuomio on kuitenkin luonnollista, koska Suominen työskentelee urheilutoimittajana Ylellä. Oikeus ei pitänyt julkisuutta poikkeuksellisena, eikä Suominen ole myöskään menettänyt työpaikkaansa tapauksen johdosta.

Suominen kärähti ratista aamupäivällä Hattulan Parolassa 24. lokakuuta. Hän oli ajanut autoa noin kahden kilometrin matkan, kun poliisi pysäytti hänet ja puhallutti.

Mittauksen tulos oli 0,27 milligrammaa alkoholia litrassa hengitysilmaa, mikä vastaa noin 0,6 promillen alkoholimäärää veressä. Rattijuopumuksen rajat ovat 0,22 milligrammaa ja 0,5 promillea.

Käryn jälkeen Suominen hakeutui psykiatriseen hoitoon. Hän on aiemminkin kertonut julkisuudessa avoimesti kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstään.

– Ei auta mikään, itse olen hölmöillyt. Ei kukaan muu, Suominen sanoi IS:lle joulukuussa kotiuduttuaan psykiatriselta osastolta.