Hiihtolajit

”Kyllä pelotti!” MM-voimistelijoiden tukijoukot kauhuissaan Lahden avajaisissa

Julkaistu:

MM-Lahti 2017
Omiin MM-kisoihinsa valmistautuvat joukkuevoimistelijat esiintyivät lumituiskussa ja kylmässä tuulessa niukoissa asuissaan.
Yleisurheilun MM-kisojen avajaiset vuonna 2005 tulivat hetkittäin mieleen, kun katsoi keskiviikkona Lahden MM-hiihtojen avajaisia. Vuonna 2005 satoi kaatamalla, nyt ongelmana oli pureva lumituisku.

Se aiheutti ongelmia muun muassa rullaluistimilla tanssijoiden kanssa esiintyneelle Kiira Korvelle, mutta etenkin heidän jälkeensä esiintyneille joukkuevoimistelijoille.

– Luotan voimistelijoihin niin paljon, että en yleensä jännitä heidän esityksiään. Kun nyt näin edellisten esityksen liukasteluja, niin täytyy sanoa että kyllä pelotti! kertoo Voimisteluliiton viestintäpäällikkö Sanna Yli-Patola.


Lavalla eivät olleet mitkä tahansa joukkueet, vaan omiin MM-kotikisoihin valmistautuvat Minetit ja OVO Team. Loukkaantuminen tässä vaiheessa olisi ollut kohtalokasta toukokuun MM-kisoja ajatellen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Järjestäjiltä tuli jo viestiä, että koko esityksen voi jättää väliin. Voimistelijat päättivät kuitenkin toisin.

– Pientä paniikkia tuli, kun kuulimme että lava on täynnä lunta. Olemme kuitenkin esiintyneet niin monenlaisilla alustoilla, että emme halunneet perääntyä. Loppujen lopuksi se oli itseluottamuksesta kiinni, kertoo OVO Teamin kapteeni Jenna Alavahtola.

Joukkueilla oli itse asiassa vielä niukemmat puvut kuin normaalisti, sillä näissä asuissa ei ollut edes hihoja, ja jaloissa oli ihonväriset sukkahousut.

– Voimistelutossut lämmittivät vähän varpaita, mutta eivät ne pitoon auttaneet, kun lunta oli niin paljon, kertoo Minettien kapteeni Ella Ratilainen.


Joukkuevoimistelun päävalmentaja Veera Kainulainen ehdotti, että joukkue jättäisi ainakin ns. nostot tekemättä. Ne kuuluvat kummankin joukkueen MM-ohjelmaan, eivätkä he halunneet jättää niitä väliin.

– Joku voimistelijoista sanoi että kuuli kulisseista kun huusin suoraa huutoa niiden aikana, Kainulainen kertoo. Vaikka esityksen seuraaminen hirvittikin, niin päävalmentaja luotti voimistelijoihin.

– Nämä olivat ääriolosuhteet, mutta nämä ovat niin ammattilaisia, että he tietävät mitä pystyvät tekemään, Kainulainen sanoo.

– Eihän tämä ole mikään talviurheilulaji. Joku vertasi, että on sama, jos hiihtomaajoukkue pistettäisiin hiihtämään hiekkarannalla!


Joukkueet selvisivät Finlandia-esityksestään hienosti, ja se noteerattiin myös korkealla tasolla. Esityksen jälkeen Kansainvälisen olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach tuli sanomaan joukkueille, että tämä oli olympiatason voimistelua. Hän kuuli vasta sitten, että joukkueet ovat valmistautumassa MM-kisoihin.

– Kadulla ihmiset kiittelivät, että oli hieno show. Oli se aika hullua, mutta siistiä! OVO Teamin Alavahtola iloitsee.

Ihan mitä tahansa riskejä joukkueet eivät ole valmiita ottamaan.

– Myrsky oli niin kova, että jätimme autot Lahteen ja lähdimme kotiin Espooseen junalla, Alavahtola kertoo. Minetit tulivatkin junalla, joten paluumatka Tampereellekin sujui VR:n kyydillä.

Joukkuevoimistelun MM-kisat pidetään Helsingissä 26.–28.5. Suomi osallistuu kisoihin neljällä joukkueella, joista Lahdessa esiintyneet Minetit ja OVO Team ovat jo varmoja.

Videon avajaisten esityksestä voi katsoa Voimisteluliiton facebook-sivulta:

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt