Suomalaiset huippuhiihtäjät naimisiin Las Vegasissa – ”Oikein klassinen nevadalainen pika-avioliitto”

Julkaistu:

HÄÄONNEA
Maajoukkuehiihtäjät Ville Nousiainen ja Mona-Liisa Malvalehto avioituivat keväällä Las Vegasissa.
Hiihtäjäpariskunta Ville Nousiaista ja Mona-Liisa Malvalehtoa on jo vuosia lähipiiristä patisteltu naimisiin. Vuodesta 2008 asti yhtä pitäneellä parilla on vuonna 2010 syntynyt tytär, joka on usein vanhempiensa mukana leiri- ja kisamatkoilla.

Viime keväänä pari pääsi kisakauden jälkeen kahdestaan lomamatkalle Amerikkaan, ja Nousiainen päätti tarttua härkää sarvista.

– Matkustimme Las Vegasiin. Siellä sitten sattui eteen sellainen sikäläinen vihkikappeli. Menimme sisään ja solmimme avioliiton, Nousiainen muisteli eilen.

– Oikein klassinen nevadalainen pika-avioliitto, jota tosin ehti edeltää monen vuoden harkinta.

Uunituore aviopari ei otattanut itsestään Las Vegas -tyylistä hääkuvaa.

– Meistä otettiin ihan tavallinen hääkuva. Ei ole Elvistä taustalla.

Las Vegas ja Nevadan osavaltio tunnetaan mm. mahdollisuudesta mennä naimisiin vaikka hetken mielijohteesta. Kasinokaupungista löytyy vihkikappeleita kaikkialta, ja amerikkalaisista avioliitoista saa alkunsa välkkyvien valojen loisteessa jopa viisi prosenttia.

Hiihtoa seuraavalle yleisölle avoparin statuksen vaihtuminen aviopariksi näkyy ensi kaudella myös konkreettisesti. Mona-Liisa Malvalehdon sijasta sprinttiladuilla lentää ensi kaudella Mona-Liisa Nousiainen.

– Muutos ei näy vielä FIS:n (Kansainvälinen hiihtoliitto) sivuilla, koska olemme vasta saaneet asiaan liittyvän paperityön valmiiksi ja ilmoittaneet nimenmuutoksesta Suomen Hiihtoliittoon, herra Nousiainen kertoi.

Vaimo harjoittelee paraikaa Viron Otepäässä Sveitsin sprinttimaajoukkueen kanssa, ja siippa matkustaa leirille Ylläkselle.

Mona-Liisa Nousiainen on kahden lajin kovan luokan taitaja; harmonikansoiton akateemisten opintojen loppusilaus odottaa aktiivi­uran päättymistä. Pariskunta satsaa täysillä huippu-urheiluun ainakin Lahden MM-kisoihin vuoteen 2017 saakka.

Mona-Liisa Nousiainen, 32, on kolminkertainen nuorten maailmanmestari. Hän on edustanut Suomea MM-kisoissa neljästi ja olympiakisoissa kerran.

Ville Nousiainen, 31, on hiihtänyt kaikissa arvokisoissa vuodesta 2006 lähtien. Liberecin MM-kisoissa 2009 hän saavutti kaksi pronssimitalia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt