Hiihtolajit

Dopingjutun tuomio pysyi hovioikeudessa

Julkaistu: , Päivitetty:

STT:n dopingpaljastus
Helsingin hovioikeus on pitänyt ennallaan ex-hiihtäjä Jari Räsäsen ja ex-hiihtovaikuttaja Pekka Vähäsöyringin ehdolliset vankeustuomiot hiihdon dopingjutussa. Molempien katsottiin syyllistyneen törkeään petokseen.
Jari Räsänen sai vuoden ja Pekka Vähäsöyrinki yhdeksän kuukautta ehdollista vankeutta.

Oikeuden mukaan molemmat esittivät valikoituja osatotuuksia ja erehdyttivät tuomioistuimia yli kymmenen vuotta sitten käydyssä STT-oikeudenkäynnissä.

Hovioikeus alensi kuitenkin oikeudenkäyntikulujen korvauksia, jotka Räsänen ja Vähäsöyrinki määrättiin maksamaan asianomistajille. Heidän on maksettava Suomen Tietotoimistolle sekä sen entiselle päätoimittajalle ja toimittajalle yhteensä 54 500 euron oikeudenkäyntikulut. Hovioikeus alensi käräjillä määrättyä summaa noin 20 000 eurolla.

STT:n entisen päätoimittajan Kari Väisäsen mukaan kohta 15 vuotta kestänyt dopingnäytelmä on ollut kaikille asianosaisille raskas matka.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- On yhä suuri kysymysmerkki, miksi Hiihtoliitto, ja erityisesti sen puheenjohtaja Esko Aho, aikanaan aloitti oikeusprosessin. Avoimuus ei ole vieläkään muodissa, Väisänen lausui tiedotteessa.

Dopingjuttu lähti liikkeelle STT:n julkaistua vuonna 1998 uutisia, joissa sanottiin Jari Räsäsen käyttäneen kasvuhormonia ja Hiihtoliiton johtavien henkilöiden olleen kiinnostuneita aineesta. Väisänen ja toimittaja tuomittiin myöhemmin sakkoihin julkisesta herjauksesta.

Räsänen ja Vähäsöyrinki olivat molemmat herjausoikeudenkäynnissä asianomistajina ja vaativat STT:ltä korvauksia. Räsänen sai lopulta 130 000 markan eli runsaan 20 000 euron korvaukset henkisestä kärsimyksestä, mutta Vähäsöyringille niitä ei enää hovioikeudessa tullut.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt