Hiihtolajit

Harri Olli erotettiin maajoukkueesta!

Julkaistu: , Päivitetty:

Harri Olli on erotettu Suomen mäkimaajoukkueen kilpailutoiminnasta loppukauden ajaksi. Hiihtoliitto tiedotti asiasta tiistai-iltapäivänä. Syyksi hiihtoliitto ilmoitti joukkueen sisäisten pelisääntöjen rikkomisen sekä huonon kielenkäytön ja päihtyneenä esiintymisen median edessä.

Käytännössä päätös tarkoittaa sitä, ettei Olli osallistu loppukaudella mäkimaajoukkueen mukana mäkihypyn maailmancupin osakilpailuihin.

Harri Olli ei ollut itse mukana Lahdessa johtoryhmän kokouksessa vastaamassa kysymyksiin koskien hänen poistumistaan joukkueen majapaikasta yöksi lentomäen MM-kisoissa.

- Ilmoitimme hänelle tästä tilaisuudesta eilen lentokentällä ja Tommi Nikunen (maajoukkueen päävalmentaja) soitti myös vielä tänään Harrille, mutta hän vastasi, ettei ole tehnyt mitään väärää, eikä sen vuoksi ilmestynyt tänne, Hiihtoliiton varapuheenjohtaja Ilkka Tiilikainen ilmoitti.

Tiilikainen ja Nikunen ilmoittivat tilaisuudessa myös, että Olli esiintyi maanantaina media edessä selvästi päihtyneenä.

Ollin maajoukkueesta sulkemiseen johtanut episodi alkoi viikonvaihteessa MM-kisojen aikana Oberstdorfissa Saksassa. Tuolloin Olli oli perjantain ja lauantain välisen yön pois joukkueen majapaikalta vastoin joukkueen sääntöjä.

- Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun tällaista tapahtui, Tiilikainen sanoi viitaten joukkueen sisäisten pelisääntöjen rikkomiseen.

- Vanhoja on tässä tilaisuudessa turha ruveta muistelemaan, mutta ongelmia on ollut ennenkin. Tämä on ehkä mittakaavassaan kuitenkin kaikista suurin, Nikunen täsmensi.

Palatessaan Suomeen maanantaina hän kritisoi lentokentällä häntä odottaneelle medialle Hiihtoliiton mäkihypyn- ja yhdistetyn lajijohtajaa Janne Marvailaa.

- Jostain kumman syystä kritiikki kohdistui Marvailaan. Kysyttäessä ei saatu selvää vastausta, miksi näin oli, Nikunen kertoi.

Marvaila ei ollut mukana Lahdessa tiistaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

IS Urheilu seuraa tilanteiden etenemistä.

Harri Olli

Synt. 15. tammikuuta 1985, Rovaniemi (23-v)

Seura: Ounasvaaran Hiihtoseura

Pituus/paino: 174 cm/58 kg

Asuinpaikka: Lahti

Valmentajat: Kimmo Kykkänen, Kai Lahtinen, Pentti Olli.

Parhaita saavutuksia: suurmäen hopeaa Sapporon MM-kisoissa 2007, kuudes lentomäen MM-kilpailuissa 2008, joukkuekilpailussa hopeaa. Maailmancupin henkilökohtaisissa kilpailuissa parhaimmillaan neljäs Willingenissä 17. 2. 2008.