Anssi Koivurannalla jäljellä vielä kolme kilpailua

Julkaistu:

Anssi Koivuranta pääsi purkamaan MM-kisojen epäonnistumisen tuskaansa perjantaina Lahdessa. Kuusamolainen intoutui yhdistetyn kilpailun hiihto-osuuden viimeisessä nousussa kunnon spurttiin ja karisti ranskalaisen Jason Lamy Chappuisn kannoiltaan.

- Tuollainen kiri ei ole oikein meikäläisen tapaista. Olisi hyvä, jos siitä tulisi tapa, Koivuranta toivoi hiihtokeskuksen maalialueella vaihdettuaan kuivaa ylleen.

Perjantainen irtiotto tuotti Koivurannalle maailmancupin kilpailun kakkossijan ja kasvatti hänen johtoasemaansa kokonaiskilpailussa. Koivurannan cup-voiton uhkaaja, norjalainen Magnus Moan oli Salpausselällä nopein hiihtäjä, mutta lopputuloksissa neljäs.

- Jokainen piste tulee olemaan loppukaudella tärkeä, Koivuranta iloitsi johtoaseman kasvamisesta 30 pisteellä.

Kauden aikana 13 kertaa palkintopallille yltäneellä Koivurannalla on nyt 79 pisteen kaula Moaniin, ja jäljellä on kolme kilpailua. Seuraava on vuorossa jo lauantaina.

Kisan voitosta saa sata pistettä. Kokonaiskilpailun voittotaistelu on kahden kauppa, sillä kolmantena oleva perjantain voittaja Bill Demong ei pysty enää pistekärkeen. Yhdysvaltalainen Demong otti Lahdessa kauden neljännen ykkössijansa maailmancupissa. Karstat jäivät ladulle Maailmancupia johtavalle Koivurannalle vajaa viikko sitten päättyneet Liberecin MM-kilpailut olivat karu kokemus. Saaliina oli kaksi nelossijaa, joiden jälkeen iski flunssa. Se esti Koivurannan kilpailemisen joukkuekilpailussa ja piti hänet pois hiihtoladulta päätösmatkalla.

- Ketutus meni silloin kaikkien rajojen yli, kun tulin vielä kipeäksi, Koivuranta kertasi Tshekin-matkaansa.

Takaumia taudista oli kuusamolaisen kropassa vielä Lahdessakin, mutta mäkiosuuden jälkeen johtanut Koivuranta uskoi pudottaneensa suurimmat karstat ladulle.

- Räkä rohisi, mutta loppu tuli ihan sokka irti, hiihtoonsa tyytyväinen Koivuranta summasi.

Aivan täysiä hän ei kuitenkaan rohjennut Salpausselän laduilla painella, toipilas kun vielä oli.

- Viimeisellä kierroksella en uskaltanut lähteä Billin matkaan, Koivuranta kuvasi taktisesti järkevää ratkaisuaan, jolla hän päästi Demongin irti. Maalissa eroa oli 7,2 sekuntia. Ryynänen valitti säärikipua Yhdistetyn päävalmentaja Kimmo Savolainen oli Liberecin murheiden jälkeen mielissään Koivurannan onnistumisesta.

- Pääasia oli, että maailmancupissa tuli eroa lisää. Cupin voitto ei tule kummallekaan helposti. On lajin kannalta hyvä, että kauden loppuun asti on tasaista, Savolainen tuumasi.

Jaakko Tallus nousi mäen 13. sijalta yhdeksänneksi, mutta Janne Ryynäsen kova alkuvauhti kostautui. Hän putosi mäen kolmannelta sijalta 18:nneksi.

- Janne valitti mäen jälkeen säärikipua. Hän tuli mäessä reilussa vastatuulessa aika korkealta alas, Savolainen kuvasi Ryynäsen 130-metristä, kisan pisintä hyppyä.