Magnar Dalenille etsitään apulaisia

Julkaistu:

Maastohiihdon valmennuskuviot menevät maajoukkueen osalta uusiksi, vaikka päävalmentaja Magnar Dalen onkin tehnyt 2+2 vuoden jatkopestin.

Dalenin apuna toimineet valmentajat Eero Hietanen ja Vesa Mäkipää eivät ole pyrkimässä uudelle nelivuotiskaudelle.

- Minulle tulee sopimuskausi täyteen, ja ajattelin alun perinkin, että neljä vuotta riittää. Tämä on mielenkiintoista ja antoisaa työtä, mutta raskasta, Hietanen kertoi maanantaina STT:lle kotimatkalla Falunin maailmancup-finaaleista.

Hietanen palaa Rovaniemelle Lapin urheiluopiston valmennuskeskuksen päälliköksi. Hietasen maajoukkuepestin aikana tehtävää on hoitanut Jarmo Riski, jolla on ollut myös iso rooli maajoukkueen menestyksessä. Riski valmentaa Aino-Kaisa Saarista, uransa Kontiolahden SM-hiihtoihin päättävää Virpi Kuitusta ja "joka kevät" lopettamista miettinyttä Teemu Kattilakoskea.

Hietasen tavoin Mäkipää on väsynyt jatkuvaan matkustamiseen, vaikka onkin viihtynyt maajoukkueporukassa.

- Virta on vähän vähissä, pitää rauhoittaa tilannetta, kun niin monta vuotta on mennyt näissä hommissa, sanoi Mäkipää, joka on tehnyt Hiihtoliitolle töitä kahdeksan vuoden ajan.

Maastohiihdosta vastaavan Suomen Maastohiihto ry:n puheenjohtaja Reijo Alakoski kertoi maanantaina, että todennäköisesti valmennuksen ja huollon pestit menevät hakuun kevään aikana. Kaikki sopimukset ovat perinteiseen olympiavuoden tyyliin katkolla.

- Vielä emme ole varmoja, valitaanko päävalmentajan tueksi yksi vai kaksi valmentajaa. Koko valmennusorganisaatio menee uusiin puihin, ja tarvitsemme valmentajia myös nuorille, Alakoski kertoi.

Maastohiihtojärjestö on aloittanut päättymässä olevan kauden setvimiset pyytämällä maaliskuun loppuun mennessä analyysit mm. maajoukkuevalmentajilta ja urheilijoiden henkilökohtaisilta valmentajilta. Kaksi pronssista olympiamitalia oli pettymys MM-Liberecin kahdeksan mitalin jälkeen, mutta Alakosken ensituntuman mukaan epäonnistumisen syyt olivat moninaisia.

- Kaikkein vähiten syypää oli päävalmentaja. Hän ei osallistu arkipäiväiseen valmennukseen, Alakoski sanoi.