Parisprintit sivakoitiin tutussa komennossa

Julkaistu:

Parivaljakko Musti ja Poika alkaa olla lyömätön maastohiihdon SM-kisojen parisprintissä.

Vuokatti Ski Team Kainuun Sami Jauhojärvi (lempinimi Musti) ja Martti Jylhä (Poika) ottivat perjantaina Kontiolahdella neljännen peräkkäisen Suomen mestaruuden parisprintissä. Tällä kertaa kulta heltisi vapaalla hiihtotavalla ja Jylhän ankkuroimana.

- Siitä oli apua, että Sami pystyi jo hiihtämään meidät kärkeen. Lasse (Paakkonen) ja Ville (Nousiainen) joutuivat tekemään ankkurina kovemman työn, Jylhä sanoi.

Hän piti kärkipaikkansa pystyttyään kirimään stadionalueella niukasti Nousiaisen edelle. Nousiainen toi Kouvolan Hiihtoseuran maaliin vain 0,8 sekuntia kainuulaisille hävinneenä, ja Paakkosen ankkuroima Oulun Hiihtoseura yllätti pronssillaan.

Kouvolaa Nousiaisen kanssa edustanut Juha Lallukka ei ole sprinttimiehiä, mutta Kontiolahden 1,7 kilometrin radalta hänkin sai mieluisan palkinnon, hopean. Nousiainen oli kuitenkin joutunut tekemään muutaman tunnin käännytystyön ennen kuin Lallukka suostui kisaan.

Yllättyneimpiä mitalistaan olivat oululaiset. Paakkosen kanssa viestiä vienyt Heikki Palosaari kilpaili ensi kertaa parisprintissä ja paransi otettaan osuus osuudelta. Paakkonen kruunasi urakan nousemalla viimeisen vaihdon seitsemänneltä sijalta mitaleille.

Lappeen Riento vahvin naisissa

Oulun Hiihtoseura oli SM-kisojen avauspäivän ainoa kahden mitalin seura. Se venyi naisten parisprintissä pronssille ylivoimaisen mestarin Lappeen Riennon ja Kangasniemen Kalskeen takana. Kangasniemen ankkuri Virpi Kuitunen piti loppukiritaistelussa Oulun Riitta-Liisa Roposen takanaan 1,6 sekunnin erolla.

- Hyvä alku uran päätösviikonlopulle, Kuitunen tuumasi hopeastaan, joka heltisi yhdessä 23-vuotiaan Heini Hokkasen kanssa.

Roposen parina hiihti Tiia Rantala, joka Hokkasen tavoin oli kisan jälkeen ensi kertaa aikuisten SM-kisan mitalihaastattelussa.

Lappeen joukkueessa Riikka Sarasoja tuuletti voittajana 11 sekuntia ennen kakkoseksi ehtinyttä Kuitusta. Lauantaina Sarasoja ja Mirva Rintala hakevat jatkoa viestimitaleille, kun Riento puolustaa viimevuotista viestikultaansa. Joukkueen kolmas lenkki on Satu Sikanen.

- Jos olemme huomennakin (lauantaina) mitalikannassa, niin hyvä, uransa toisen SM-kullan voittanut Sarasoja sanoi.