Lee Elder on kuollut - Golf - Ilta-Sanomat

Golflegenda Lee Elder on kuollut – sai tappouhkauksia, kun teki historiaa vuonna 1975

Lee Elder oli Mastersin ensimmäinen mustaihoinen pelaaja.

Lee Elder (kesk.) avasi huhtikuussa 2021 US Masters -turnauksen.

29.11.2021 22:15

Golfin arvoturnaus Mastersin kautta aikain ensimmäinen mustaihoinen pelaaja Lee Elder kuoli sunnuntaina, kertoi PGA-kiertue maanantaina. Elder oli 87-vuotias.

Elder teki historiaa vuonna 1975, kun hän saavutti paikan Mastersiin. Elder oli yksi ensimmäisistä mustaihoisista ammattilaisista PGA-kiertueella, joka salli muiden kuin valkoihoisten pelaamisen vuonna 1961. Elder aloitti PGA-turnauksissa 1968 ja voitti ensimmäisen turnauksensa 1974. Se toi hänelle paikan seuraavan vuoden Mastersiin.

Masters pelataan Yhdysvaltain Etelän osavaltioihin kuuluvan Georgian kuuluisalla Augusta National -kentällä. Elder kertoi haastattelussa tänä vuonna, että hän sai tappouhkauksia ennen turnausta.

–  Se oli pelottavaa. Mutta en edes harkinnut jääväni pois. Se (Mastersissa pelaaminen) oli jotain, jota olin halunnut aina, Elder sanoi.

Varotoimenpiteenä Elder vuokrasi kaksi huoneistoa turnauksen ajaksi, jotta hänen olinpaikkansa pysyisi salassa. Itse turnauksesta hän nautti, vaikka pelit päättyivätkin kahteen kierrokseen Elderin jäätyä cut-rajan huonommalle puolelle.

–  Vahvin muistoni (ensimmäisestä kierroksesta) on se, kuinka hermostunut olin ensimmäisellä tiillä. Mutta kierros oli upea. Jokaisella tiillä ja jokaisella griinillä sain valtavat suosionosoitukset. Se auttoi rauhoittumaan, ja keskittymään pelaamiseen.

Vuonna 1997 eli 22 vuotta Elderin osallistumisen jälkeen Masters sai ensimmäinen tummaihoisen voittajan, kun Tiger Woods juhli Augustassa huikean uransa ensimmäistä major-voittoa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?