Tiger Woods vakavassa auto-onnettomuudessa - Golf - Ilta-Sanomat

Tiger Woods vakavassa auto-onnettomuudessa – leikkaukseen joutuneen supertähden tilasta tihkui uutta tietoa

Viranomaislähteiden mukaan Woods ajoi Genesis GV80-luksusautollaan huomattavan lujaa. Samat lähteet arvioivat, että Woodsilla ei ole hengenvaaraa, mutta hänen jalkavammansa ovat merkittäviä.

23.2. 21:43 | Päivitetty 24.2. 9:36

Golftähti Tiger Woods joutui vakavaan auto-onnettomuuteen Rancho Palos Verdesissä, Los Angelesin lähettyvillä.

Paikallinen poliisi on vahvistanut asian. Onnettomuus tapahtui aamulla kello 7.12 paikallista aikaa. Siinä oli osallisena vain yksi auto.

Los Angeles Timesin tietojen mukaan Woodsin kuljettama Genesis GV80-luksusauto on pyörinyt useita kertoja katon kautta ympäri ja päätynyt noin kolmenkymmenen metrin päähän tiestä.

Onnettomuuspaikalta otetuissa kuvissa näkyy, että varsinkin auton keula on romuttunut pahoin. Lisäksi auton tuulilasi ja sivulasit ovat rikkoutuneet. Kuvien perusteella Woodsin, 45, auton turvatyynyt ovat lauenneet.

Poliisin tiedotteen mukaan golftähti jouduttiin leikkaamaan irti autosta hydraulipihdeillä.

Los Angelesin pelastuslaitoksen tiedottaja Henry Navarez avasi tapahtunutta Los Angeles Timesissä.

– Johtuen siitä, mitä oli tapahtunut ja missä asennossa auto oli (toisella kyljellään), hän ei kyennyt avaamaan ovea ja tulemaan ulos. Leikkasimme hänet irti ja autoimme hänet ulos ajoneuvosta, Navarez sanoi.

Woods kiidätettiin ambulanssilla kalifornialaiseen Harbor-UCLA -sairaalaan.

Viranomaiset eivät ole vielä kertoneet arvioitaan onnettomuuden syistä.

Los Angeles Times oli haastatellut joitakin nimettöminä puhuneita viranomaislähteitä, jotka arvioivat Woodsin kunnon olleen onnettomuuden jälkeen ”kohtalaisen ja kriittisen” välimaastossa.

Woodsin agentin Mark Steinbergin mukaan golftähti on kärsinyt onnettomuudessa ”useita” jalkavammoja.

– Hän on nyt leikkauksessa, Steinberg kertoi Golf Digest -lehdelle myöhään tiistai-iltana Suomen aikaa.

– Kiitämme kaikkia tuestanne ja siitä, että kunnioitatte hänen yksityisyyttään, Steinberg sanoi.

ESPN-kanavan Sports Centerin poliisilähteistä saamien tietojen mukaan Woodsin vammat eivät ole hengenvaarallisia. Sports Center kertoi tiedoistaan Twitterissä.

Kanavan uutisankkuri Michael Eaves kertoi omiin poliisilähteisiinsä nojaten, että Woods oli ajanut onnettomuuden tapahtuessa ”huomattavan lujaa”. Sama lähde oli kertonut Eavesille, että Woodsin jalkavammat ovat ”merkittäviä”.

Eavesin tietojen mukaan alueella, jolla onnettomuus tapahtui, ajetaan hyvin yleisesti ylinopeutta. Pohjoiseen suuntautuva kaista, jolla Woods ajoi, laskeutuu hyvin jyrkästi.

Woods oli Kaliforniassa isännöimässä kaksipäiväistä golfturnausta.

Reilu kuukausi sitten jo uransa viidennessä selkäleikkauksessa käynyt Woods ei pystynyt itse pelaamaan. New York Timesin mukaan Woods oli pitänyt useille julkisuuden henkilöille, esimerkiksi NBA-tähti Dwyane Wadelle golf-tunteja ja näyttänyt malliksi muutaman putin.

Golf Digestin mukaan Woods oli maanantaina hyvässä kunnossa ja hyvällä mielellä muttei saapunut tapahtuman toiseen päivään. On epäselvää, oliko Woods ollut aamuvarhain matkalla juuri kyseiseen tapahtumaan onnettomuuden tapahtuessa.

Woods on voittanut golfin miesten major-turnauksen urallaan 15 kertaa.

Hän joutui kohua herättäneeseen auto-onnettomuuteen vuonna 2009.

Luitko jo nämä?