Pimeys keskeytti golfin Euroopan-kiertueen avauskierroksen – Mikko Korhonen kärjen tuntumassa, muilla suomalaisilla hankalampaa - Golf - Ilta-Sanomat

Pimeys keskeytti golfin Euroopan-kiertueen avauskierroksen – Mikko Korhonen kärjen tuntumassa, muilla suomalaisilla hankalaa

Euroopan-kiertueen avauskisa käynnistyi vaikeissa olosuhteissa.

Mikko Korhonen aloitti Euroopan-kiertueen suomalaisista selvästi vahvimmin. Kuva Nokia River Golfin kentältä viime keväältä.­

21.1. 20:22

Suomen Mikko Korhonen aloitti golfin miesten Euroopan-kiertueen kauden avauskilpailun tasaisen varmasti Abu Dhabissa. Korhonen selvitti kilpailun ensimmäisen kierroksen tuloksella –3 ja on kisassa jaetulla kymmenennellä sijalla.

Kilpailua johtaa Pohjois-Irlannin tähtinimi Rory McIlroy, josta Korhonen jäi viisi lyöntiä. Suomalainen oli tyytyväinen tasaiseen, kolmen birdien kierrokseensa.

– Puttaaminen oli vähän hakusessa vielä näin alkukaudesta, mutta lopussa sain pari hyvää puttia perille. Tuuli ei yltynyt niin kovaksi kuin ennustettiin, mutta jonkun verran oli bofooria. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa huomenna, Korhonen kommentoi tiedotteessa.

Kierroksen alku lykkääntyi sumun takia kolmella tunnilla, ja lopulta pimeys keskeytti kierroksen. Muiden suomalaisten osalta kauden avaus ei aiheuttanut riemunkiljahduksia. Kalle Samooja ja Sami Välimäki pelaavat torstain kierroksensa loppuun perjantaina.

Tapio Pulkkanen ja Samooja jakavat sijaa 83 tuloksella +1. Pulkkanen pelasi täyden kierroksen, Samooja kahdeksan reikää.

Viime kauden jälkeen Euroopan-kiertueen tulokkaaksi valittu Välimäki pelasi kymmenen reikää tuloksella +3. Nokialainen jakaa sijaa 116.

Abu Dhabin kilpailun palkintopotti on kahdeksan miljoonaa dollaria eli noin 6,6 miljoonaa euroa.

Golftuloksia – miesten Euroopan-kiertue

Miesten Euroopan-kiertueen kauden avauskilpailu, palkintoarvo 8 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria:

Tilanne 18/72 reiän jälkeen, par 72:

64 lyöntiä (8 alle parin): Rory McIlroy Pohjois-Irlanti

65 (–7): Tyrrell Hatton Englanti

66 (–6): Fabrizio Zanotti Paraguay

...suomalaiset:

69 (–3): Mikko Korhonen (jaettu 10:s)

73 (+1): Tapio Pulkkanen (jaettu 83:s)

Kierros keskeytettiin pimeyden takia, ja se pelataan loppuun perjantaina. Kalle Samooja pelasi 8 reikää tuloksella +1, Sami Välimäki 10 reikää tuloksella +3.

Luitko jo nämä?