Koronakevät vei Jon Rahmilta kaksi läheistä – taisteli nyt tiensä maailman ykköseksi - Golf - Ilta-Sanomat

Isoäiti kuoli hoitokodissa ”karanteenin henkiseen vaikeuteen” – golftähti muisteli liikuttavasti voittopuheessaan

Jon Rahm nousi maailmanlistan ykköseksi.

Julkaistu: 20.7. 15:55

Jon Rahm on ensimmäinen espanjalainen golfin miesten maailmanlistan kärjessä yli 30 vuoteen.

Kymmenmetrinen chippi suoraan kuppiin golfin Yhdysvaltain PGA-kiertueella sinetöi espanjalaisen Jon Rahmin voiton kiertueen kilpailussa sunnuntaina. Voitto nosti Rahmin miesten maailmanlistalla ohi Pohjois-Irlannin Rory McIlroyn ja ensimmäisenä espanjalaispelaajana kärkeen sitten vuoden 1989.

– Tätä on aika vaikea prosessoida. Mielessäni on niin paljon muita asioita, joilla ei ole mitään tekemistä golfin kanssa, Rahm sai sanotuksi.

Tuore maailmanlistan kärki viittasi kovaa Espanjaan iskeneeseen koronaviruspandemiaan. Rahm on kokenut läheltä sen, mihin poikkeusolot voivat pahimmillaan johtaa. Hän menetti kevään aikana kaksi lähisukulaistaan, joista toinen oli hänen isoäitinsä.

– He eivät kuolleet virukseen, vaan karanteenin henkiseen vaikeuteen. Molemmat heistä olivat hoitokodissa. Kasvoin isoäitini kanssa ja vietin suurimman osan ajasta hänen kanssaan. Hän opetti minulle niin paljon, Rahm muisteli voittopuheessaan.

– Isoäitini tuhkat vietiin viikonloppuna sukuhautaan Madridissa, siksi tämä on tunteikasta. On paljon tärkeämpiä asioita kuin mitä minä saavutin, Rahm sanoi.

Ensimmäinen yli 30 vuoteen

25-vuotias Rahm saavutti voiton kolmen lyönnin marginaalilla, vaikka sai voiton ratkaisseesta sensaatiolyönnistään kahden lyönnin rangaistuksen. Tv-kameran lähikuva paljasti, että hänen pallonsa oli liikkunut ennen lyöntiä. Se ei espanjalaisen onnea himmentänyt.

– En tiedä miten voisin kuvailla tätä. Tämä on ollut tavoitteeni 13–14-vuotiaasta asti, Rahm kuvaili nousua maailmanlistan huipulle Seve Ballesterosin jalanjäljissä.

Jon Rahm (oik.) suuteli vaimoaan Kelley Cahillia voitettuaan PGA-kiertueen kilpailun Yhdysvalloissa.

Viisinkertainen golfin major-voittaja Ballesteros kuoli aivokasvaimeen 54-vuotiaana 2011.

– Seve on erityinen pelaaja meille kaikille. Hänen seuraamisensa on kunnia, Rahm sanoi.

Jack Nicklaus (vas.) palkitsi Jon Rahmin voitostaan.

Sunnuntaina päättyneen kilpailun perustanut golflegenda Jack Nicklaus antoi täyden tukensa Rahmille. 80-vuotias Nicklaus kertoi toipuneensa koronaviruksesta vaimonsa kanssa maalis-huhtikuussa.

– Se ei kestänyt kauan, ja olimme todella onnekkaita. Mutta me olimme vain pari onnekasta, sydämemme on kaikkien niiden kanssa, jotka ovat menettäneet perheenjäseniään, 18-kertainen major-voittaja sanoi.

Luitko jo nämä?