Yhdeksän kiloa lihasta kerryttänyt golfin draivitähti paljasti salaisuutensa: ”Ei tietenkään toimi, jos haluaa laihtua”

Bryson DeChambeau on kasvanut pandemia-aikana ainakin ulkoisesti.

Bryson DeChambeau on kasvanut yhdeksän kiloa alle vuodessa.

19.7.2020 14:10

Yhdysvaltalainen golfatähti Bryson DeChambeau, 26, on kääntäynyt katseita turnausten jatkuttua koronatauon jälkeen. Men’s Healthin mukaan DeChambeau on lisännyt lihasmassaa yhdeksän kilogrammaa alle vuodessa.

Lisäksi hänen avauksensa kantavat aiempaa pidemmälle – parhaimmillaan jopa 335 metrin päähän.

DeChambeau kertoo, että hän aloitti kuntokuurin jo ennen koronaa, kahdeksan kuukautta sitten, jotta hän voisi lyödä palloa todella pitkälle – yli 400 jaardin eli 365 metrin. Voimaharjoittelulla hän tosin tavoitteli vaikutuksia, jotka ulottuvat väylien ulkopuolellekin.

– Voin nousta aamulla sängystä ilman, että tunnen itseni jäykäksi. Ennen heräsin surkeaan oloon, koska vatsalihakseni eivät toimineet kunnolla ja selkääni koski sen takia. Kun aloin harjoitella uudella tavalla, sain uuden elämän, DeChambeau kommentoi Men’s Healthille.

DeChambeau kertoo pelaavansa aamuisin golfia ja treenaavansa joka ainoa ilta liikkuvuutta ja voimaa. Kunnon yöunet riittävät palautumiseen. Harjoitteluun ja uneen golffari on liittänyt yksinkertaisen dieetin.

– Olen yrittänyt ketoruokavaliota ja kaikkea muuta, mutta olen huomannut, että niin kauan kuin syön hiilihydraatteja ja proteeinia suhteessa 2:1, se toimii minulle. Se ei tietenkään toimi, jos haluaa laihtua. Mutta kävelen 13 kilometriä päivässä enkä ole lihonut, DeChambeau sanoo.

Golf.com-sivuston mukaan ravintoaineet tulevat DeChambeaun elimistöön esimerkiksi niistä seitsemästä proteeinijuomasta, jotka hän päivän aikana nauttii.

– Aamuisin syön yleensä neljä munaa, viisi palaa pekonia, hieman paahtoleipää ja kaksi proteiinijuomaa, golffaaaja kertoo golf.comille.

Golf-kierroksen aikana mahaan menee proteiinipatukka, maapähkinävoi-hilloleipä sekä vähintään kolme proteeinijuomaa. Niillä selviää iltapäivään.

– Sen jälkeen syön välipaloja, jos teen vielä treenin. Palaan hotellille syömään päivällisen: pihvin ja perunoita. Juon vielä kaksi proteiinijuomaa.

Päivän nautituksi energiamääräksi muodostuu 3000–3500 kilokaloria. Ei ihme, että hauis kasvaa.

Kuudesti PGA-kiertueella voittanut pelaaja on nostanut draiviensa keskipituudeksi jo 296 metriä tällä kaudella. Tällä vauhdilla hän rikkoo keskiarvollaan Hank Kuehnen yhden kauden ennätyksen.

Myös pelin muut osa-alueet ovat kehittyneet. DeChambeau on jäänyt PGA-kiertueen turnauksessa kärkikymmenikön ulkopuolelle viimeksi helmikuussa. Maailmanlistalla hän on seitsemäntenä ja suunta osoittaa kärkikolmikkoon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?