Golfkisa keskeytyi kammottavasti – kuusi katsojaa loukkaantui salamaniskun takia: ”Kaikki ovat shokissa”

Julkaistu:

Golf
Tuleen syttyneestä puusta lensi kappaleita fanien niskaan.
Kuusi katsojaa loukkaantui lauantaina salamaniskun takia golfin PGA-kiertueen kisassa Yhdysvalloissa. PGA-kiertueen mukaan vammat eivät vaikuta olevan hengenvaarallisia.

Salama iski puihin lähellä 16. reiän tiitä East Laken golfkentällä Atlantassa. Tuleen syttyneestä suuresta puusta lensi kappaleita lähellä olleiden fanien niskaan.

Salamanisku sattui vain hetkeä sen jälkeen, kun pelit kentällä oli keskeytetty alueelle saapuneiden ukkosten takia. Myös katsojia oli kehotettu hakeutumaan suojaan. Onnettomuuden jälkeen kisajärjestäjät päättivät, ettei peliä jatketa enää lauantaina, vaan kolmas kierros jatkuu sunnuntaiaamuna.

Loukkaantuneista faneista viisi kuljetettiin sairaalaan ja yksi sai hoitoa paikan päällä.

– Kaikki ovat shokissa. Pelaajat, katsojat ja kaikki, jotka seuraavat kilpailua, Ruotsin C Moren ohjelmajohtaja ja asiantuntija Mats Hallberg sanoi Aftonbladetin mukaan.

Kilpailupaikalla oleva C Moren asiantuntija Fanny Sunesson kuvaili lehdelle tapahtumia.

– Paikalle tuli viisi ambulanssia. Se oli kauheaa, hän sanoi.

Atlantassa on käynnissä PGA-ammattilaiskiertueen kauden rahakas finaalikisa eli Tour Championship. Kun kolmas kierros keskeytettiin, kisan kärjessä oli Yhdysvaltain Justin Thomas. Lyönnin päässä hänestä väijyivät Pohjois-Irlannin Rory McIlroy ja Yhdysvaltain Brooks Koepka.