Mikko Ilonen lopettaa kilpauransa – ”Olen ymmärtänyt, etten halua priorisoida muita velvollisuuksia perheeni edelle”

Julkaistu:

Golf
Suomen tunnetuimpiin golfammattilaisiin kuuluva Mikko Ilonen lopettaa kilpauransa.
39-vuotias Mikko Ilonen tiedotti päätöksestään torstai-iltana. Hänen mukaansa päätös syntyi ”kuukausia jatkuneen kokonaisvaltaisen pohdinnan tuloksena”.

– Viime marraskuussa pelatun World Cupin jälkeen tein tietoisen ratkaisun, että otan etäisyyttä golfiin kauden päätteeksi. Tauon aikana olen keskittynyt perheeseen ja omaan hyvinvointiin.

– Olen käyttänyt ajan hyvin, nauttinut kunnon talvesta ja palannut lapsuuden harrastusten, hiihdon ja lumilautailun, pariin. Laatuaika vaimoni ja kahden lapsen kanssa on merkinnyt minulle paljon, ja olen ymmärtänyt, etten halua priorisoida muita velvollisuuksia perheeni edelle, Ilonen sanoi tiedotteessa.

Lahtelaisen Ilosen uran paras vuosi oli 2014, jolloin hän voitti kaksi Euroopan kiertueen kisaa ja sijoittui jaetulle seitsemännelle sijalle US PGA Championshipissä. Hän nousi tuolloin korkeimmillaan maailman rankingin 37. sijalle.


Vaikka Ilonen lopettaa kilpauransa, hän ei aio jättää golfia kokonaan.

– Golf on intohimoni ja olen päättänyt löytää tapoja, joilla voin auttaa lajin kehitystä ja erityisesti suomalaisia juniorigolfareita, Ilonen sanoi tiedotteessa.

Ilonen debytoi Euroopan kiertueella vuonna 2000. Kaikkiaan hän pelasi 398 kisaa, joista hän voitti viisi.

Palkintorahaa Ilonen on tienannut yhteensä yli kahdeksan miljoonaa euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt