Golf

Mikko Korhonen golfasi taas kärkikolmikkoon – tilipussi venyy: nyt tuli 125 000 euroa!

Julkaistu:

Golf
Ukkonen pitkitti Euroopan-kiertueen kisaa Espanjassa.
Ukkosen aiheuttamat viivästykset koettelivat Mikko Korhosen kärsivällisyyttä, mutta hän piti pelinsä kasassa golfin Euroopan-kiertueella. Korhonen ylsi kolmanneksi Espanjan Sotograndessa, jossa kilpailu venyi poikkeuksellisesti maanantaille huonon sään takia.

Korhonen pelasi maanantaina Valderraman kentällä yhdeksän reikää. Hänen päätöskierroksen tuloksensa oli 67 lyöntiä, ja kolmeen kierrokseen typistyneen kisan yhteistulos 207 lyöntiä (–6).

– Viikko oli pitkä, ja kärsivällisyyttä koeteltiin. Fokus piti pitää koko ajan päällä ja olla valmiina menemään, kun kentälle pääsee, Korhonen kuvasi tiedotteessaan.

Hän pysyi turnauksen ajan avauslyöntien suunnitelmassaan ja teki tulosta. Kolmen kierroksen tuloskorttiin kirjattiin 11 birdieä ja kuusi bogia par-tulosten lisäksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kenttä kai sitten sopii minulle, kun lyönnit lähtevät suoraan. Kenttä on todella haastava, parhaita testejä mitä on, Korhonen ihasteli.

Espanjalainen Sergio Garcia uusi viimevuotisen voittonsa ylivoimaisesti. Hänen yhteistuloksensa 201 (–12) riitti neljän lyönnin etumatkaan kakkoseksi yltäneeseen Irlannin Shane Lowryyn. Korhonen jäi kärjestä kuusi lyöntiä.

Korhonen tienasi kolmossijallaan muhkean 125 000 euron palkintoshekin.

Finaalisarja kutsuu

Helsinkiläinen Korhonen, 38, selviytyi Euroopan-kiertueella kolmen parhaan joukkoon neljännen kerran tällä kaudella. Kauden kruunu on kesäkuussa Sveitsistä irronnut uran avausvoitto, mutta Korhonen täytti tavoitteensa myös yltämällä sesongin päättävään finaalisarjaan.

Finaaliturnauksiin pääsee kauden 60 parasta, ja Korhonen on arvolistalla 40:s. Kolmen kilpailun finaalisarja alkaa Turkin Belekissä 1. marraskuuta.

– Finaalit ovat nyt käsillä, hienolta tuntuu. Ne kaksi kisaa, joissa halusin pärjätä tänä vuonna, olivat Valderrama ja Wentworth. Aika hyvin se tavoite toteutui, Korhonen kertoi.

Britannian Wentworthissa hän oli toukokuussa 15:s.

Onnistumiset näkyvät myös tilipussissa. Korhosen kauden kokonaisansiot ovat jo lähes 750 000 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt