Raaka video hanhen mestaamisesta golfmailalla aiheutti kohun – linnun tappanut suomalaismies välttyi syytteeltä - Golf - Ilta-Sanomat

Raaka video hanhen mestaamisesta golfmailalla aiheutti kohun – linnun tappanut suomalaismies välttyi syytteeltä

Rauhoitetun valkoposkihanhen golfmailalla tappanut mies ei joudu vastaamaan teostaan käräjäoikeudessa.

Valkoposkihanhen surma ei johtanut syytteeseen.

9.10.2018 15:09

Itä-Uudenmaan kihlakunnansyyttäjä Eeva Ahola ei nostanut syytettä rikoksesta epäiltyä miestä vastaan. Syyttäjän mukaan esitutkinnassa ei löytynyt vaadittavaa näyttöä sille, että mies olisi tappanut linnun laittomasti.

Tapauksessa ei kyetty todistamaan, etteikö kyse ollut eläinsuojelulaissa tarkoitetusta vammautuneen linnun hätälopetuksesta.

Vantaan golfpuistossa viime vuoden syyskuussa tapahtuneesta linnun tappamisesta kuvattu video levisi laajasti sosiaalisessa mediassa ja järkytti katsojia. Videon sisältö oli niin raaka, että Ilta-Sanomat ei julkaissut sitä viime syksyisen uutisen yhteydessä.

Videolla näkyy, kuinka golfari lyö hanhelta pään irti. Taustalla kuuluu myös kuvaajan tirskahdus.

Golffari kertoi viime syyskuussa näkemyksensä tapahtumien kulusta Ilta-Sanomille.

– Olin lyömässä avauslyöntiä keltaiselta tiiltä. Löin driverilla epäonnistuneen avauksen, voimakkaan hookin. Pallo syöksyi kovalla vauhdilla naisten tiiboksiin, jonka ympärillä oli valtavasti valkoposkihanhia. Niitä oli arviolta 200, mies selitti.

– Pallo osui hanhea päähän. Lintu karjaisi, hyppi ja heitteli voltteja tuskissaan. Juoksin lähemmäksi ja sanoin pojille, että tämä eläin pitää lopettaa. Siltä tuli suusta ja sieraimista verta.

Miehen mukaan hänen tarkoituksenaan oli lyödä hanhea takaraivoon ja päästää eläin näin kärsimyksistään.

– En todellakaan tiennyt, että kun sitä lyö mailalla, siitä irtoaa ”joitain osia”. Kuvittelin kolauttavani eläintä takaraivoon lopettaakseni sen kärsimyksen.

Golffarin mukaan tilanne päätettiin kuvata, koska golfklubi oli kiinni ja hän tiesi valkoposkihanhen olevan rauhoitettu eläin. Nauhalla kuuluneen tirskahduksen hän selitti näin:

– Kuvaajakin katsoi tilannetta vähän pelonsekaisin tuntein ja hymähti siinä vaistomaisesti. Keskusteluissa se hymähdys on tuntunut olevan kovin iso asia.

Mies kertoi toimittaneensa kuolleen hanhen paikalliselle metsästysseuran jäsenelle. Lintu päätyi lopulta ihmisravinnoksi.

Syyttämättäjättämispäätöksestä kertoi ensin Vantaan Sanomat paperilehdessään.

Luitko jo nämä?