Golf

Skandaaleissa ryvettynyt Tiger Woods palasi huipulle – kuvat kertovat hämmästyttävästä muutoksesta vain vuodessa

Julkaistu:

Golf
Tiger Woods on selvinnyt vaikeista ajoista ja palannut golfmaailman huipulle.
Golfin legendoihin kuuluva Tiger Woods, 42, palasi lopullisesti huipulle viime viikonloppuna, kun hän sijoittui toiseksi golfin PGA Championship -turnauksessa.

Hienosti pelannut Woods jäi vain kahden lyönnin päähän kisan voittaneesta Brooks Koepkasta.

Woodsin huikea lyöntipeli villitsi katsojat Belleriven kentällä. Hurmaantuneet katsojat olivatkin sitä mieltä, että Woodsin pitäisi osallistua ensi kuussa järjestettävään Ryder Cupiin.

– Olen vain erittäin tyytyväinen siihen, mitä olen toistaiseksi tehnyt, ja nyt olen mukana Ryder Cup -keskustelussa. Kun katsoo, mistä olen tullut tähän pisteeseen viimeksi kuluneen vuoden aikana, se on ollut aika siistiä, Woods kommentoi uutistoimisto AFP:n mukaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Woodsin nousu takaisin parrasvaloihin onkin ollut kaikkea muuta kuin helppo. Vain reilu vuosi sitten hän rypi skandaalissa. Woods pidätettiin viime vuoden toukokuussa, kun hän ajoi autoa vahvojen kipulääkkeiden vaikutuksen alaisena.

Poliisiraporttien mukaan Woods oli käyttäytynyt sekavasti. Hänellä oli ollut vaikeuksia pitää silmiään auki ja kävellä suorassa. Tapahtuneen jälkeen useat eri mediat uutisoivat hänen olevan riippuvainen kipulääkkeistä.

Woodsista levisi raihnainen pidätyskuva, joka levisi sosiaalisessa mediassa kulovalkean tavoin.

Vuodessa huomattava muutos

Woods kärsi vuosia vakavista selkäongelmista, joiden takia hän käytti kipulääkkeitä. Selkä on leikattu useaan otteeseen. Leikkausten tarkoituksena oli antaa golftähdelle mahdollisuus normaaliin ja kivuttomaan elämään.

Woods on kertonut, ettei pystynyt istumaan, kävelemään eikä juoksemaan selkäkipujen ollessa pahimmillaan. Hän epäilikin urheilu-uran olevan jo ohi.

Woods palasi viheriölle viime vuoden lopulla, kun hän osallistui isännöimäänsä kutsukilpailuun Bahamalla. Kyseinen kilpailu oli hänelle ensimmäinen vuoteen. Siitä alkoi Woodsin nousu takaisin golfin huipulle.

– En edes tiennyt, voinko pelata golfia enää ikinä. En tiennyt kuinka monessa turnauksessa pelaan tänä vuonna, mikäli edes pelaan, Woods kommentoi Guardianin mukaan PGA Championship -turnauksen jälkeen.

– Jos olisit sanonut vuoden alussa, että minulla on mahdollisuus voittaa kaksi Major-turnausta, olisin vastannut, että millä swingillä? Ei minulla ollut swingiä siihen aikaan. Minulla ei ollut nopeutta. Mutta luoja, en ollut pelannut kahteen vuoteen.

Woods on voittanut urallaan 14 majoria ja kaikkiaan 79 PGA-kiertueen osakilpailua.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt