Golf

Mikko Korhonen sijoittui kolmanneksi Euroopan kiertueella ja kuittasi muhkean potin – putoaminen kärkipaikalta jätti katkeran maun

Julkaistu:

golf
Mikko Korhosella oli kaksijakoiset tunnelmat golfin miesten Euroopan-kiertueen kisan päätteeksi sunnuntaina.
Mikko Korhonen sijoittui kolmanneksi Etelä-Afrikan Waterkloofissa, mutta enemmänkin olisi ollut tarjolla.

– Loppujen lopuksi tämä oli hyvä kisa. Täytyy kuitenkin sanoa, että harmittaa aika raskaasti. Minulla oli hyvä ja rento fiilis koko päivän, ja se pytty olisi nyt ollut ihan otettavissa, Korhonen sanoi tiedotteessa.

Korhosen pelasi lopputuloksekseen 15 alle kentän ihannetuloksen. Kilpailun voittoon löi isäntämaan George Coetzee (–18), ja toisen sijan nappasi Englannin Sam Horsfield (–16).

Korhonen lähti päätöspäivään jaetulta toiselta sijalta ja oli sunnuntaina johtoasemassakin kahden lyönnin turvin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Sain hyvän alun, ja sen jälkeen olisi vain pitänyt pystyä painamaan lisää kaasua. Siinä oli pari hyvää paikkaa, mutta putit eivät ihan uponneet, Korhonen harmitteli.

Korhonen, 37, on yltänyt aiemmin Euroopan-kiertueella neljä kertaa kolmen parhaan joukkoon. Vuosi sitten juuri Etelä-Afrikassa Korhonen sijoittui toiseksi.

Ukkonen keskeytti kierroksen kahdesti

Pelaajat joutuivat pitämään sunnuntaina yli tunnin taukoa, kun ukkonen keskeytti kilpailun. Ensimmäisen kerran sää puuttui peliin, kun Korhonen oli valmistautumassa puttiinsa 16. reiällä. Kisa keskeytettiin uudestaan Korhosen päästessä 18. reiän tiille.

Päätöskierroksen Korhonen pelasi lopulta tulokseen –3. Korhonen keräsi korttiinsa kahden bogin vastapainoksi viisi birdietä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Löin rautakolmosen aivan suoraan metsään. Siinä oli kuitenkin vähän tuuria ja hyvä linja lipulle, mutta lähestyminen painui jostain syystä reilusti pitkäksi. Siinä kohtaa nousi vähän savua korvista, Korhonen kertasi toista bogiaan.

Viimeinen reikä sujui helsinkiläiseltä kuitenkin mallikkaasti, sillä hän taituroi siinä birdien.

– Se oli aika tärkeä lyönti, Korhonen myönsi.

Hän ansaitsi kolmossijastaan palkintorahaa reilut 76 000 euroa. Korhosen kausi jatkuu huhtikuun puolivälissä Espanjassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt