Golf

”Hattu-Tapio” virittelee jymypaukkua Euroopan-kiertueella – loistavista asetelmista major-jahtiin

Julkaistu:

golf
Tapio Pulkkasella on elämänsä tilaisuus saavuttaa paikka The Openiin.
Suomalaisen golfin tämän hetken ykkösnimi Tapio Pulkkanen johtaa Euroopan-kiertueen osakilpailua. Etelä-Afrikassa pelattava kilpailu on edennyt puolivälin krouviin ja ”Hattu-Tapio” pitää kärkipaikkaa tuloksella -14 (65,64).

Pulkkanen on ollut suorastaan villissä vireessä kahdella ensimmäisellä kierroksella. 36 reiän jälkeen hän ei ole tehnyt ainoatakaan bogeya tai sitä huonompaa tulosta. Perjantaina Pulkkanen aloitti kierroksensa peräti kuudella birdiellä. Sisääntulossa hän iski vielä kaksi birkkua lisää.

Helsinkiläistynyt kotkalainen on pelannut itsensä erinomaiseen asemaan ajatellen ensi vuoden The Openia. Ainoaan Euroopassa pelattavaan major-turnaukseen on Etelä-Afrikassa pelilippuja tarjolla. Johannesburgissa pelattavan kilpailun kolme parasta pelaajaa, jotka sijoittuvat kymmenen parhaan joukkoon ja joilla ei ole pääsyä Openiin, lunastavat paikkansa sinne.

Pulkkasen takana paikkoja Openiin janoavat Shubhankar Sharma (-13), Erik van Rooyen (-12) ja Mikko Korhonen (-12). Korhosellakaan ei vielä ole osallistumisoikeutta Carnoustiessa pelattavaan majoriin, joten viikonlopun kierroksille lähdettäessä asetelmat ovat suomalaisittain herkulliset.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Myös nuori lahjakkuus Oliver Lindell pelasi itsensä jatkokierroksille. Hän jakaa 36. sijaa tuloksella -5. Kalle Samooja karsiutui finaalikierroksilta tuloksella +1.

Kukaan kilpailussa pelaavista suomalaisista ei ole osallistunut The Openiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt