Golf

Tapio Pulkkasella ei enää ole rahastressiä – silmissä siintävät voitot Euroopan huipulla

Julkaistu:

golf
Sponsorit olivat isossa osassa Tapio Pulkkasen ammattilaisuran alkuvaiheessa.
Maailman golfhuiput tienaavat palkintorahoina miljoonia euroja vuodessa. Suurimmat palkintorahat jaetaan Yhdysvaltain PGA Tourilla. Euroopan Tourilla parhaiden pelaajien kassaan kilahtaa myös miljoonia euroja.

Euroopan Touria porrasta alempana, haastajakiertue Challenge Tourilla, pelaajat eivät palkintorahojen puitteissa kylve miljoonissa. Ensimmäisenä suomalaisena koko CT:n rankingin voittanut Tapio Pulkkanen ansaitsi palkintorahoja noin 210 000 euroa tällä kaudella. Se on moninkertainen määrä hänen aiempiin tienesteihin verrattuna. Nuo eurot takasivat Pulkkaselle pelioikeuden Euroopan kiertueelle ensi kaudeksi.

Artikkelin pääkuvana olevalla videolla Pulkkanen kertoo, mistä hänen lempinimensä Hattu-Tapio juontaa juurensa.

Pulkkanen siirtyi ammattilaiseksi vuonna 2013. Ensimmäiset kaksi kautta hän pelasi haastajakiertueella. Yhteensä noina vuosina hän tienasi CT:llä palkintorahoina reilut 21 000 euroa, joista 19 662 euroa tuli hänen saavuttamastaan kakkossijasta alkuvuonna 2013.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kauden läpi vieminen CT:llä vaatii noin 30 000 euron budjetin. Herääkin kysymys, miten ammattilaisgolfari elättää itsensä, jos palkintorahat eivät riitä kattamaan kuluja.

– Ensimmäisen vuoden alussa minulla oli vain muutama pieni sponsori. Golfliitto tuki vähän. Ekaa kertaa mietti silloin sillä tavalla rahaakin, että kyllä tässä olisi hyvä pelata hyvin, että pystyy elämään, Pulkkanen kertoo.

– Oli siinä pieni rahastressi päällä. Onnistuin ensimmäisissä kisoissani hyvin ja niiden ansiosta sain kauden budjetin aika lailla kasaan. Pystyin pelaamaan loppukauden rennommin. Tosin pelasin paremmin, kun minulla oli stressi siitä rahasta.


Toinen ammattilaiskausi sujui Pulkkaselta vaisusti ja palkintoshekit jäivät pieniksi. Siinä vaiheessa hän oli saanut kuitenkin hyvän tukijan taakseen, mikä mahdollisti pelaamisen ja elämisen muutenkin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kahden vuoden jälkeen Pulkkanen astui porrasta alemmaksi pelaamaan Pohjoismaiden kiertuetta Nordic Leaguea. Kausi 2015 olikin erinomainen, sillä hän voitti viidesti.

Pulkkasella ensimmäinen voitto tuolla kaudella aukaisi ”jotain henkisiä lukkoja” ja voitot seurasivat toisiaan.

– Golfissa kuitenkin loppupeleissä voittaa harvoin. Silloin, kun voittoja tulee, niin niistä pitää nauttia.

Tämän kauden tähtihetki Pulkkasella osui syyskuussa pelattuun Kazakstanin kilpailuun, jonka hän voitti. Palkintoshekissäkin luki mukavasti 72 000 euroa.

Pulkkasen budjetti vähintäänkin tuplaantuu, kun hän siirtyy ET:lle. Tarkkoja lukuja hän ei pysty vielä sanomaan, mutta oman arvionsa mukaan ”pysytään ehkä 100 000 eurossa”.

– Tällä hetkellä rahallista painetta ei sinänsä ole. Enemmänkin haluan pelata hyvin ja menestyä ET:llä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt