Golf

”Hattu-Tapio” teki historiaa – takoi muhkean tilin golfin Challenge Tourilla

Julkaistu:

golf
Tapio Pulkkasen Challenge Tourin ranking-listan voitto varmistui lauantaina.
Tapio Pulkkanen, 27, on ensimmäinen suomalaispelaaja, joka on voittanut golfin Challenge Tourin koko ranking-listan. Challenge Tourin kausi pelattiin päätökseen lauantaina.

Ennen finaalikilpailua Pulkkanen oli jo varmistanut paikkansa European Tourille ensi kaudeksi. Kauden viimeisessä kisassaan hän sijoittui 45 pelaajan joukossa 35:nneksi. Hänen kanssaan ranking-voitosta taistelleet pelaajat eivät kuitenkaan onnistuneet täydellisesti, joten Pulkkanen kruunattiin CT:n kuninkaaksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

Pulkkasta kutsutaan Hattu-Tapioksi, hänen käyttämänsä päähineen johdosta. Kotkasta kotoisin olevan Pulkkasen tämän kauden tähtihetki osui Kazakhstanin kilpailuun, jonka hän voitti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Pulkkanen kasasi Challenge Tourilta noin 210 000 euron tienestit.

Ensi kaudella European Tourilla pelaavat varmuudella Pulkkasen lisäksi Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen. Muillakin suomalaispelaajilla on vielä mahdollisuudet saada ET-kortti ensi kaudeksi. Roope Kakko ja Oliver Lindell osallistuvat European Tourin karsintafinaaliin, johon voivat saada paikan muitakin härmäläisiä.

Seitsemän suomalaispelaajaa osallistuu tämän viikonlopun aikana ET-karsintojen toiseen vaiheeseen, jossa on parhaimmille tarjolla paikkoja karsintafinaaliin.

Lindellillä oli tilaisuus raivata tiensä European Tourille Omanissa. Hän oli ennen viimeistä kierrosta toisena ja sama sijoitus olisi pitänyt säilyttää loppuun saakka. Varusmiespalvelustaan suorittava nuorukainen ei kuitenkaan tässä onnistunut. Lopputuloksissa hän oli 11. jääden lopulta kuusi lyöntiä kakkossijasta.

Artikkelia muokattu klo: 14.57. Tarkennettu Pulkkasen tämän kauden tienestit.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt