Hanhen mestaaminen golflyönnillä johti jyrähdykseen – golfpomo tuomitsi teon tiukalla tekstillä - Golf - Ilta-Sanomat

Hanhen mestaaminen golflyönnillä johti jyrähdykseen – golfpomo tuomitsi teon tiukalla tekstillä

Suomen Golfliitto tuomitsee julkisuuteen täysin järkyttävän tapauksen, jossa pelaaja tappaa hanhen golfmailallaan.

Kuvituskuva.­

29.9.2017 14:34

Suomen golfliitto on kommentoinut lajipiirejä kuohuttanutta tapausta, jossa mies mestasi hanhen golfmailallaan vantaalaisella golfkentällä.

– Suomen golfliitto tuomitsee tapauksen täysin. Tekoa on mahdotonta ymmärtää. Tällainen käytös on perusteellisesti vastoin kaikkia niitä arvoja ja periaatteita, joiden varaan golf pelinä rakentuu, liiton toiminnanjohtaja Juha Korhonen totesi liiton verkkosivuilla.

Video linnun tappamisesta levisi keskiviikon ja torstain aikana golfpiirien WhatsApp-keskusteluissa.

Tapaus sattui Vantaan Golfpuiston kentällä. Vantaan Golfpuisto Oy:n toimitusjohtaja Ville Nurmi kertoi Ilta-Sanomille aiemmin, että videosta tehtiin välittömästi rikosilmoitus. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Juha Springare vahvisti, että tapausta tutkitaan luonnonsuojelurikoksena.

– Golfliitto on tyytyväinen siitä, että poliisi on ottanut tapauksen heti tutkintaansa. Myös Vantaan Golfpuisto on toiminut asiassa päättäväisesti. Toivomme, että poliisi saa tekijän henkilöllisyyden selville ja että hän saa tekonsa mukaisen rangaistuksen, Golfliiton Korhonen kommentoi tiedotteessa.

Golfliitto kirjoittaa kannanotossaan pelaajien luontosuhteesta.

– Luonnon kunnioittaminen koko eläimistöä ja kasvillisuutta myöten on keskeinen osa golfpeliä ja pelin etikettiä. Golfkentät ovat rikkaita ja rauhallisia elinympäristöjä kymmenille lintulajeille ja muille eläimille, jotka kuuluvat olennaisena osana golfkenttien luonnonympäristöön, liiton kannanotossa muistutetaan.

Luitko jo nämä?