Mies mestasi hanhen golfmailalla Vantaalla – poliisi tutkii WhatsAppissa levinnyttä videota - Golf - Ilta-Sanomat

Mies mestasi hanhen golfmailalla Vantaalla – poliisi tutkii WhatsAppissa levinnyttä videota

Vantaalaisella golfkentällä kuvattu video on järkyttänyt lajipiirejä. Tapauksesta on aloitettu rikostutkinta.

Kuvituskuva.­

29.9.2017 11:59

Kotimaisissa golfpiireissä on levinnyt viime päivinä kuvottava video.

Vantaan Petikossa sijaitsevan Vantaan Golfpuiston kentällä kuvatulla videolla miespelaaja katkaisee mailallaan hanhen kaulan. Hanhen tappaminen on tarkoituksellinen teko ja myös teon kuvaaminen on tarkoituksellista. Mies iskee linnun kaulan katki golflyönnillä.

Vantaan Golfpuisto Oy:n toimitusjohtaja Ville Nurmi sai tietää WhatsAppin kautta levinneestä videosta Ilta-Sanomilta. Hän näki videon torstaina ja asiasta tehtiin välittömästi rikosilmoitus.

– Olemme olleet siitä hyvin järkyttyneitä ja todella shokissa. Miten kukaan voi tehdä sellaista? Nurmi ihmettelee.

Nurmen mukaan Golfpuiston henkilökunta pohti ensin, voisiko video olla väärennös. Tämä mahdollisuus rajattiin kuitenkin nopeasti pois.

– Tehtiin siitä heti rikosilmoitus ja pyrittiin selvittämään asiaa. Videohan on sellainen, että siitä ihan selkeästi tunnistaa tämän henkilön, hän ei yritä peitellä itseään millään lailla, Nurmi kertoo.

Nurmen tietojen mukaan kyseinen henkilö ei ole Vantaan Golfpuiston, eikä myöskään muiden pääkaupunkiseudun seurojen jäsen.

– Mutta jos hän olisi meidän jäsen, niin erottaisimme hänet välittömästi. Ja riippumatta siitä, minkä seuran jäsen hän on, hän ei tule enää ikinä pelaamaan meidän kentällä.

Hanhista ei erityistä haittaa

Hanhien muuttoaika on käynnissä, minkä johdosta linnut kerääntyvät golfkenttien kaltaisissa kaupunkiympäristössäkin suuriksi parviksi. Linnuista ei kuitenkaan Nurmen mukaan ole ollut Vantaan Golfpuistossa erityisen suurta haittaa.

– Kaikki ei niistä tykkää, mutta ei ne sen suuremmin ole meitä haitannut. Lievää epämukavuutta niistä on, kuten kaikille golfkentille, Nurmi sanoo ja korostaa, ettei hanhen tappamiseen ole missään tapauksessa perusteita.

– Hanhet ovat hyvin rauhallisia. Jos se on siinä vieressä, niin mitä sitten, Nurmi jatkaa.

Videolla ei näy muita henkilöitä kuin hanhen kaulan mailallaan katkaissut mies. Videon kuvanneen henkilön lisäksi tapausta on Nurmen tietojen mukaan ollut todistamassa kaksi muuta henkilöä.

Rikostutkinta aloitettu

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen rikoskomisario, tutkinnanjohtaja Juha Springare vahvisti Ilta-Sanomille, että tapauksesta on tehty rikosilmoitus.

Golfkentän henkilökunta on myös kertonut poliisille epäilyksensä tekijän henkilöllisyydestä.

Poliisille on toimitettu kyseessä oleva videotallenne, ja tapausta tutkitaan luonnonsuojelurikoksena. Perjantaiaamupäivään mennessä tutkinta oli vasta alkuvaiheessa, eikä videolla olevaa miestä oltu vielä tavoitettu.

Ilta-Sanomat ei julkaise videota sen raa’an sisällön vuoksi.

Luitko jo nämä?