Golf

Jordan Spieth valloitti The Openin – nuorin voittaja 38 vuoteen

Julkaistu:

golf
Jenkki Jordan Spieth juhli Britannian avoimen golfturnauksen voittoa.
Yhdysvaltain Jordan Spieth on voittanut golfin British Open -arvoturnauksen kolmen lyönnin erolla maanmieheensä Matt Kuchariin. Spiethin tulos oli 12 alle parin. 23-vuotiaana Spieth on nuorin British Openin voittaja sitten vuoden 1979 ja 22-vuotiaan Severiano Ballesterosin.

Voitto on Spiethille kolmas golfin Major- eli arvoturnauksista. Vuonna 2015 hän voitti Mastersin ja US Openin. Miehen palkintokokoelmasta puuttuu enää PGA Championship -titteli.

– Unelmani käy toteen. Tuntuu hyvältä pitää tätä pokaalia käsissäni, Spieth tunnelmoi voiton ratkettua.

Spieth aloitti turnauksen viimeisen päivän kolmen lyönnin erolla Kuchariin, mutta aloitti viimeisen kierroksen yskähdellen. Hän jäi bogey-tulokseen kolmella neljästä ensimmäisestä reiästä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Voitto oli livetä käsistä

Spieth ja Kuchar olivat tasoissa 13. reiällä, kun Spieth löi pallon reilusti ulos kentältä. Vaikeasta tilanteesta huolimatta Spieth pelasti itselleen bogeyn ja jäi Kucharista vain yhden lyönnin jälkeen.

– En tiedä, miten selvisin siitä viidellä lyönnillä. Kun putti upposi reikään, tuntui siltä, että olisin selvinnyt murhasta, Spieth totesi Sky Sportsille.

Viimeiset viisi reikää Spieth pelasi hurmoksessa tuloksella viisi alle parin ja ratkaisi voiton itselleen. Viimeisen kierroksen tulokseksi yhdysvaltalaispelaajalle jäi 69 lyöntiä eli yksi lyönti alle parin.

– Se olisi voinut päättyä toisinkin päin, Spieth myönsi.

Amerikkalaiskaksikon vanavedessä kolmanneksi sijoittui Kiinan Haotong Li tuloksella kuusi alle parin. Jaetulle neljännelle sijalle jäivät vuonna 2014 turnauksen voittoa juhlinut Pohjois-Irlannin Rory McIlroy sekä espanjalainen Rafael Cabrera-Bello (–5).

Tämän vuoden British Openissa ei ollut mukana suomalaisia.

Kauden 3/4 arvoturnaus, British Open. Lopputilanne 72/72 reiän jälkeen (par 70):

268 lyöntiä (12 alle parin): Jordan Spieth USA 65+69+65+69,

271 (–9): Matt Kuchar USA 65+71+66+69,

274 (–6): Haotong Li Kiina 69+73+69+63,

275 (–5): Rory McIlroy Pohjois-Irlanti 71+68+69+67, Rafael Cabrera-Bello Espanja 67+73+67+68.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt