Golf

Autoilija teki ilkivaltaa golfkentällä Lahdessa, jäi kiinni saman tien – ”Sosiaalisen median mahti on valtava”

Julkaistu:

ilkivalta
Golfkentän korjaaminen tietyiltä alueilta voi tulla kalliiksi.
Maanantain vastaisena yönä Lahdessa autoilija teki ilkivaltaa golfkentällä. Tällä kertaa tihutyöt jäivät verrattain pieniksi, mutta riskit huomattavasti suurempiin tuhoihin oli olemassa.

Nyt täysin väärään paikkaan eksynyt kaahari aiheutti ainoastaan kosmeettisia haittoja yhdelle väylälle. Mikäli hurjastelija olisi ajellut esimerkiksi viheriöillä, olisivat tuhotyön korvaukset nousseet huomattavan korkeiksi.

– Jos joudumme jotain laajempia alueita, esimerkiksi viheriöitä, tekemään kokonaan uusiksi niin kyllä se kymmeniä tuhansia maksaa, sanoo Lahden Golfin toimitusjohtaja Tommi Nikunen.

– Tämän tapauksen osalta en halua vahingonkorvauksen suuruutta kertoa. Olemme sopineet tekijän kanssa asian. Hän oli suostuvainen korvaamaan aiheuttamansa vahingot.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Autolla liikkuneesta henkilöstä saatiin tuoreeltaan kuvaa golfkentällä pelanneiden golffareiden toimesta. Lahden Golf julkaisi kuvan epäillystä autosta Facebook-sivuillaan. Jo maanantaipäivän aikana Nikusella oli tiedossa ilkivaltaa aiheuttaneen ihmisen henkilöllisyys.


– Sosiaalisen median mahti on valtava. Normaalisti meidän Facebook-sivuilla on jonkun uutisen jälkeen 100-200 kävijää. Nyt siellä oli yli 160 000.

Nikunen kertoo, ettei yksinomaan Facebook ollut syy törttöilijän kiinni saamiseen. Myös silminnäkijä- ja muita havaintoja kaahailijasta oli entuudestaan.

– Aika tyhmää on kuvitella, että tällaisesta ei kiinni jäisi, Nikunen totesi.– Me olemme lisänneet valvontaa muun muassa juuri tämänkaltaisten asioiden johdosta, että jos siellä käydään niin ei se jää huomaamatta.

Nikusen johtamalla golfkentällä ei ainakaan viime vuosina ole käynyt vastaavaa. Mistään uudesta tuhotyön muodosta ei silti ole kyse.

– Aina silloin tällöin näitä golfkentillä tapahtuu. Iso juttuhan oli pari vuotta sitten Sarfvik Golfissa, kun joku mies kävi pistelemässä viheriöille satoja kertoja lapiolla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt