Golf

Golfin 11 urheilijan olympiaryhmä julki

Julkaistu:

Golfin paluu olympialaisiin 112 vuoden tauon jälkeen on saanut vipinää myös lajin suomalaisiin taustavoimiin.
Torstaina julkistetussa olympiaryhmässä on 11 golfaajaa, jotka valikoituivat lähinnä maailmanlistasijoituksen perusteella. Ryhmän tavoitteena on Rio de Janeiro ja vuoden 2016 kesäkisat.

Minea Blomqvist-Kakko, Elina Nummenpää, Kaisa Ruuttila, Noora Tamminen ja Ursula Wikström ovat ryhmän naiset ja Peter Erofejeff, Joonas Granberg, Mikko Ilonen, Roope Kakko, Mikko Korhonen sekä Kalle Saamoja miehet. Rankingraja oli miesten maailmanlistalla 750 ja naisissa 500.

Rio de Janeiron turnaukseen pääsee näillä näkymin 60 miestä ja 60 naista. Paikoista kaksi (mies ja nainen) on varattu brasilialaisille. Tämänhetkisen olympiarankingin mukaan Suomesta lähtevät Rioon Ilonen (47:s), Wikström (41.) ja Blomqvist-Kakko (45.). Korhonen (60.) olisi hilkulla, koska raja kulkee 59. sijan kohdalla.
 

Ryhmän koko elää


Suomen olympiaryhmän kokoa ei ole määritelty tarkasti, mutta mitä lähemmäs Rion kisat tulevat, sitä tiiviimmäksi ryhmä muuttuu. Ryhmälle on suunniteltu vuosittain yhteisiä harjoitus- ja seurantatapahtumia sekä testausta.

Ryhmän kullekin pelaajalle on luvassa noin 5 000 euron olympiatuki vuodessa Olympiakomitealta (OK) ja Golfliitolta. Valmennustuki on korvamerkitty urheilijan omaan budjettiin. Tuki on tarkoitettu valmennuksen tehostamiseen muun muassa siten, että golfari voi käyttää hyödyksi OK:n vastaavan lääkärin Harri Hakkaraisen tai fysioterapeuttien sekä myös Kilpa- ja huippu-urheilun (KiHu) tutkimuskeskuksen palveluja.

OK:n tuki on tänä vuotena 40 000 euroa. OK odottaa lajiliitolta samansuuruista tukisummaa. Golf aloittaa olympiaprojektiin liittyen uuden varainhankinnan asiakastapahtumien avulla. Tämän Rio Golf -varainkeruun tavoitteena on kerätä vähintään tuo 40 000 euroa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt