Freestylehiihtäjä pelasti olympiamatkallaan 90 koiraa koiranlihatilalta eläinsuojelujärjestön kanssa - Freestyle - Ilta-Sanomat

Freestylehiihtäjä pelasti olympiamatkallaan 90 koiraa koiranlihatilalta eläinsuojelujärjestön kanssa

Gus Kenworthy ja Humane Society International saivat koiranlihatilan omistajan taivuteltua luovuttamaan kaikki tilan koirat Pohjois-Amerikkaan.

Julkaistu: 25.2.2018 11:21

Yhdysvaltalainen freestylehiihtäjä Gus Kenworthy ei tuonut mitalia kotiin Pyeongchangin olympialaisista, mutta tuo koiran.

Sotshin hopeamitalisti Gus Kenworthy pelasti viisi kulkukoiraa edellisellä olympiamatkallaan Sotshissa. Se ei jäänyt siihen.

Mies vieraili loppuviikosta poikaystävänsä kanssa eteläkorealaisessa koiranlihafarmilla ja järkyttyi syvästi.

– Tämä on surullisin paikka, mitä olen koskaan nähnyt. Sydämeni on särkynyt, hän suri AP:lle.

Kenworthy kertoo Instagramissaan maassa olevan 17 000 koiranlihaa tuottavaa tilaa. IS kertoi jo ennen olympialaisia, että olympiastadionilta on vain viiden minuutin kävelymatka ravintolaan, jossa listalla ei mitään muuta olekaan kuin koiranlihaa. Koiranlihaa syövät Etelä-Koreassa enimmäkseen keski-ikäiset tai sitä vanhemmat miehet. Sen uskotaan parantavan seksuaalista suorituskykyä.

Kenworthy kuvailee koiranlihatilojen olosuhteiden epäinhimillisiksi ja julmiksi. Hänelle vakuuteltiin vierailemallaan tilalla, että olosuhteet ovat hyvät verrattuna muihin vastaaviin.

– Tilan koirat olivat aliravittuja ja kidutettuja pienissä häkeissään altistuneena hyytäviin talviolosuhteisiin ja polttaviin kesälämpötiloihin.

Hän kertoo Instagram-päivityksessään myös kuinka julmasti koirat tapetaan.

– Huolimatta siitä, mitä jotkut sanovat, nämä koirat eivät ole sen erilaisempia kuin ne mitä meillä on lemmikkeinä kotona. Jotkut niistä jopa olivat lemmikkejä aiemmin, mutta ne varastettiin ja myytiin koiranlihateollisuudelle.

Humane Society International -järjestö tekee rankasti töitä pelastaakseen koiria koiranlihatiloilta. Kenworthy kirjoittaa järjestön saaneen taivuteltua vierailemansa koiranlihatilan omistajan lopettamaan tilansa ja luovuttamaan kaikki 90 koiraa Yhdysvaltoihin ja Kanadaan, joissa niille etsitään kodit.

Hyväsydäminen olympiaurheilija päätti itsekin adoptoida koiran tilalta. Koiranpentu sai nimekseen Beemo.

– Se tulee asumaan kanssamme Yhdysvaltoihin heti, kun rokotukset ovat parin viikon päästä kunnossa. En malta odottaa, että saan tarjota hänelle mitä parhaimman elämän.

Kenworthy käyttää julkisuuttaan hyväksi ja muistuttaa, että maassa on yhä miljoonia koiria, jotka tarvitsevat apua.

Katso oheiselta videolta, kuinka 170 ruoaksi kasvatettua koiraa pelastetaan ennen olympialaisia Etelä-Koreassa:

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?