Urheilun huippulupaus menehtyi yllättäen vain 17-vuotiaana – isoveli tuo tuhkat olympialaisten avajaisiin - Freestyle - Ilta-Sanomat

Urheilun huippulupaus menehtyi yllättäen vain 17-vuotiaana – isoveli tuo tuhkat olympialaisten avajaisiin

Jon Lillis edustaa Yhdysvaltoja helmikuussa alkavissa talviolympialaisissa. Hänen pikkuveljensä menehtyi vain 17-vuotiaana.

Julkaistu: 5.2.2018 6:48

Yhdysvaltalainen freestylehiihtäjä Jon Lillis aikoo kunnioittaa edesmenneen pikkuveljensä muistoa olympialaisten avajaisissa.

Yhdysvaltalainen Mikey Lillis oli erittäin lupaava freestylehiihtäjä ja häntä pidettiin lähes varmana tulevaisuuden olympiaedustajana.

Lillis kuitenkin menehtyi viime lokakuussa täysin yllättäen kotonaan vain 17-vuotiaana. Lillisin vanhemmat löysivät pojan aamulla omasta sängystään elottomana.

– Sanoin hänelle hyvää yötä edellisenä iltana. Aamulla hän ei enää herännyt, Mikey Lillisin isä Bernie Lillis kertoi yhdysvaltalaisen Todayn haastattelussa.

Mikey Lillisiä pidettiin perheen lahjakkaimpana urheilijana. Hänen kaksi vanhempaa veljeään, Jon ja Chris ovat niin ikään freestylehiihdon huippunimiä.

Jon Lillis edustaa Yhdysvaltoja Pyeongchangin talviolympialaisissa. Myös Chris olisi todennäköisesti mukana, mutta hän on loukkaantuneena.

Jon Lillis aikoo kunnioittaa edesmenneen veljensä muistoa ripustamalla kaulaansa olympialaisten avajaisissa korun, joka on täytetty Mikeyn tuhkalla.

– Meidän kaikkien unelma oli kilpailla olympialaisissa yhdessä. Koska Mikey ei saanut koskaan mahdollisuutta, ajattelin, että tämä on paras tapa tarjota hänelle ainutlaatuinen kokemus, Jon Lillis sanoi koskettavasti.

Jon Lillis voitti maailmanmestaruuden vuonna 2017, mutta veljen kuoleman jälkeiset ajat ovat olleet henkisesti rankkoja.

– Olen yrittänyt pitää itseni kiireisenä ja keskittyä urheiluun. En halunnut tuottaa kenellekään pettymystä ja jättää osallistumatta olympialaisiin. Tämä on kova paikka, hän sanoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?