Ruotsin urheilugaalassa nolo moka: vakavasti vammautunut Anna Holmlund pahoitti mielensä rankasta videosta - Freestyle - Ilta-Sanomat

Ruotsin urheilugaalassa nolo moka: vakavasti vammautunut Anna Holmlund pahoitti mielensä rankasta videosta

Anna Holmlund saapui paikalle Ruotsin urheilugaalaan.

Julkaistu: 16.1.2018 12:00

Anna Holmlundin mielestä kaikki ei mennyt putkeen Ruotsin urheilugaalassa.

Viime talvena vakavasti loukkaantunut freestyle-laskija Anna Holmlund saapui eilen Ruotsin urheilugaalaan. Holmlund sai gaalassa valtaisat suosionosoitukset. Kaikki ei mennyt kuitenkaan toivotusti.

Tilaisuudessa näytettiin kooste Holmlundin suorituksista hänen urheilu-urallaan sekä kuntoutushetkistä rinneonnettomuuden jälkeen. Se oli Holmlundin poikaystävän Victor Öhberg Norbergin mukaan laskijalle liian kova pala. Holmlund poistui paikaltaan pian videon näyttämisen jälkeen.

– Anna pahoitti mielensä siitä koosteesta. Kenelle tahansa on vaikeaa kohdata se, kun näkee tv-ruudulta olleensa jollain tasolla, eikä koskaan voi saavuttaa sitä uudelleen. Hän otti sen todella raskaasti ja tuli kovin surulliseksi, Öhberg Norberg kertoi Aftonbladetille.

– Me kävimme vähän aikaa lepäämässä ja puhumassa siitä tilanteesta. Sen jälkeen Anna piristyi.

Öhberg Norbergin mukaan gaalan tv-tuotannosta vastannut SVT ei ollut varoittanut heitä etukäteen tulevasta.

– Se oli hieno kunnianosoitus, mutta tällä kertaa se meni vähän pieleen.

Ruotsin urheilugaalan toimitusjohtaja Stephan Rimér oli pahoillaan tapahtuneesta.

– Todella ikävää, jos hän on kokenut sen sillä tavalla. Se ei ollut tarkoituksemme. Ajatus oli, että hän saisi Ruotsin kansan tuen ja rakkauden, mutta on harmillista, että hän koki sen toisin, Rimér sanoi Aftonbladetille.

Anna Holmlund (kesk.) maailmancupin kisassa vuonna 2012.

Traumajournalistiikkaa Karlstadin yliopistossa tutkiva Liselotte Englund piti Holmlundin ylistämistä ajattelemattomana.

– Harkitsematonta alistaa Holmlund näin vahvoille onnettomuuskuville vain hetki sen jälkeen, kun häntä on ylistetty. Kutsutaan juhliin ja alistetaan omalle traumalle. Ajattelematonta. Hän olisi ansainnut vain iloa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?