Freestyle

Kuvat: Koomasta herännyt laskija palasi julkisuuteen – hiihtotähdeltä tunteikas puhe: ”Taistelusi antaa perspektiiviä elämäämme”

Julkaistu:

alppihiihto
Anna Holmlund sai koskettavan kunnianosoituksen Charlotte Kallalta.
Vakavasti päänsä loukannut ruotsalainen skicrossin olympiamitalisti Anna Holmlund näyttäytyi ensi kertaa yleisön edessä lauantaina koomasta heräämisensä jälkeen.

Holmlund vaivutettiin koomaan lyötyään päänsä harjoituslaskussa Italiassa joulukuussa. Viime viikolla 30 vuotta täyttänyt Holmlund heräsi koomasta vasta toukokuun puolivälissä.

Lauantaina Holmlund oli kotikaupungissaan Sundsvallissa paikallisen hiihtoseuran Alnö SK:n keskuksen uusien, esteettömien rakennusten avajaistilaisuudessa.
Seurakseen hän sai kunniavieraan, kun mukaan avajaisiin kutsuttiin maastohiihtotähti Charlotte Kalla.

– Minulta kysyttiin haluaisiko Anna tulla ja kysyin asiaa häneltä. Anna sanoi, että tulee mielellään varsinkin, jos Charlotte Kalla tulee. Charlotte sanoi, että tulee, jos Annakin tulee, Holmlundin Lars-isä sanoi Aftonbladetin mukaan.
Tilaisuudessa Kalla, 30, piti tunteikkaan puheen, jossa hän osoitti kunniaa maannaiselleen. Kalla asuu Holmlundin tavoin Sundsvallissa. Kaksikko tuntee toisensa entuudestaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Olemme kilpailleet Ruotsille kaksissa samoissa olympialaisissa ja meidät on kutsuttu kuninkaan luokse voittamiemme mitalien takia, Kalla kertoi puheessaan.

– Anna, olet taistelija. Sinun taistelutahtosi tulla takaisin onnettomuuden jälkeen antaa perspektiiviä elämäämme. Halusi ja asenteesi on tehnyt suuren vaikutuksen minuun. Olkoon se inspiraationa meille kaikille, Kalla puhui Holmlundille.
Kalla on kaksinkertainen olympiavoittaja ja viisinkertainen -mitalisti. Holmlund voitti skicrossin olympiapronssia Sotshissa 2014.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat