19-vuotiaan urheilijan uskomaton treenivideo sekoitti somen – pystyisitkö pomppimaan näin jumppapallon päällä?

Julkaistu:

Freestylehiihto
Sveitsiläisen freestyle-laskijan huima treenivideo on herättänyt ihastelua ja ihmettelyä sosiaalisessa mediassa.
19-vuotiaan freestyle-laskijan uskomaton temppuvideo on kiertänyt viime päivien ajan sosiaalisessa mediassa.

Pyeongchangin talviolympialaisiin mielivä sveitsiläislaskija Andri Ragettli pomppii jumppapalloilla, tasapainoilee nojapuilla ja heittelee voltteja – ja tekee kaikki tasapainoa, ketteryyttä ja kehonhallintaa vaativat temput uskomattoman helpon näköisesti. Sosiaalisessa mediassa häntä onkin ehditty verrata jo Marvelin sarjakuvista tuttuun supersankariin Hämähäkkimieheen.

Vai mitä mieltä olet tästä parkour-henkisestä treenivideosta?Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Ragettlin videosta tuli huima hitti. Hänen Instagram-sivuillaan videon oli katsonut perjantai-iltaan mennessä reilut 127 000 käyttäjää, ja Twitterissä video on uudelleentwiitattu lähes 2 000 kertaa. Lisäksi huima video on kiertänyt muilla alustoilla ja myös perinteisten medioiden sivuilla. Telegraphin mukaan perjantaihin mennessä videota on katsottu yli 1,5 miljoonaa kertaa.

Brittilehti Mirror selvitti Ragettlilta videon taustat. Laskija kuittasi hämmästelyt toteamalla, että kyseessä on normaali treeni, jota hän tekee aina aika ajoin – ei kuitenkaan jokaisissa treeneissä. Ragettlin treeniohjelmaan kuuluu myös parkour.

– Teemme tuollaista harjoituksissa, sillä tasapaino on lajissamme tärkeää, Ragettli sanoi.

– Ensimmäinen temppu, jumppapallolle pudottautuminen, oli vaikea. Viimeisen takaperinvoltin tein, koska olin iloinen, että selvitin radan ilman virheitä, hän kertoi.


Telegraphin haastattelussa nuori laskija kertoi, että hän kuvasi videon yhdessä veljensä kanssa koulunsa jumppasalissa.

– Meiltä meni 20 yritystä siihen, että saimme kuvattua koko videon yhdellä otolla, mutta kuvasimme enemmänkin saadaksemme parasta kuvamateriaalia, Ragettli paljasti.

Ragettlilla on nuoresta iästään huolimatta takanaan menestyksekäs ura. Kaudella 2015/2016 hän voitti maailmancupin kokonaiskilpailun slopestylessä.