Freestyle

Aivovammasta kärsivän ruotsalaislaskijan tilassa positiivinen käänne – ”Anna on alkanut taas nauraa”

Julkaistu:

Skicross
Skicross-laskijan isä Lars Holmlund on antanut toipumisesta rohkaisevia kommentteja.
Ruotsalainen skicross-laskija Anna Holmlund loukkaantui vakavasti 19. joulukuuta Italiassa. Holmlund, 29, kaatui harjoituslaskussa ja löi päänsä kohtalokkain seurauksin.

Häntä hoidettiin ensin italialaisessa sairaalassa, josta koomassa ollut urheilija lennätettiin Ruotsiin. Holmlund sai ensin hoitoa Tukholman Karoliinisessa instituutissa. Kaksi kuukautta sitten hänet siirrettiin kuntoutusklinikalle Danderydin sairaalaan.

Aivovammasta kärsivän laskijan tilasta on nyt kerrottu julkisuuteen varovaisen positiivisia uutisia.

Ruotsin skicross-joukkueen lääkäri Jakob Swanberg kertoi torstaina julkaistussa tiedotteessa Holmlundin pystyvän jo kommunikoimaan ja vastaamaan kysymyksiin lyhyesti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Skicross-joukkueen johtaja Joar Båtelson kertoi, että kaiken mennessä suunnitelmien mukaan Holmlund pääsee jatkamaan kuntoutustaan kotikaupunkiinsa Sundsvalliin heinäkuussa.

Paikallislehti Sundsvalls Tidningenin mukaan Holmlundin perhe etsii parhaillaan hänelle henkilökohtaista avustajaa.


Laskijan isä Lars Holmlund kommentoi SVT:n haastattelussa tyttärensä rohkaisevaa edistystä vakavasta aivovammasta.

– Pystymme kommunikoimaan hänen kanssaan ja hän pystyy puhumaan. Anna on hyvällä tuulella ja on alkanut taas nauraa. Se on meille todella tärkeää, Lars Holmlund kertoi.

Lars Holmlundin mukaan Anna ei muista mitään onnettomuudesta, mutta on tietoinen siitä, mitä hänelle tapahtui.

– Hän käy päivittäin kuntoutuksessa. Hän haluaa kuntoutua ja selvitä tästä, luoda itselleen uusia mahdollisuuksia. On ollut uskomatonta seurata, kuinka Anna taisteli takaisin koomasta, Lars Holmlund sanoi.

Positiivisista merkeistä huolimatta lääkärit eivät ole antaneet ennusteita urheilijan tulevaisuudesta. Kaikki pienimmätkin edistysaskeleet ovat kuitenkin rohkaisevia.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt