Koomaan vaipuneen ruotsalaisurheilijan poikaystävän urheilu-ura vaakalaudalla: ”Ilo on poissa” - Freestyle - Ilta-Sanomat

Koomaan vaipuneen ruotsalaisurheilijan poikaystävän urheilu-ura vaakalaudalla: ”Ilo on poissa”

Victor Öhling Norberg saavutti viime vuonna skicrossin MM-pronssin.

Julkaistu: 13.1.2017 22:06

Maailman parhaimmistoon kuuluva ruotsalainen freestylehiihtäjä Victor Öhling Norberg on joutunut laittamaan elämänarvonsa täysin uuteen järjestykseen.

26-vuotias Victor Öhling Norberg on joutunut kantamaan kovaa taakkaa joulukuun 19. päivästä lähtien, kun hänen 29-vuotias naisystävänsä Anna Holmlund loukkaantui erittäin vakavasti harjoituksissa.

Freestylehiihtäjä tähtäsi tiukasti maailmancupin kokonaiskilpailuun ja MM-kisoihin, mutta ei koe niitä enää lainkaan yhtä tärkeiksi kuin kauden alussa.

– Juuri nyt tuntuu siltä, että kilpaileminen on yksinkertaisesti merkityksetöntä. Kaikenlaista vain pyörii päässäni, hän sanoi SVT:lle.

Holmlund on edelleen sairaalahoidossa. Hän ei ole tullut tajuihinsa onnettomuuden jälkeen.

– Kilpailunälkäni vain kuoli tapahtumien jälkeen. Motivaatio ei ole tullut takaisin. Eikä minulla ole mitään hajua, tuleeko se joskus takaisin.

Anna Holmlund on ollut koomassa joulun alla tapahtuneesta onnettomuudesta lähtien.

Öhling Norberg ei osannut sanoa, kilpaileeko hän Saksassa helmikuun alussa tai Espanjan MM-kisoissa maaliskuun puolivälissä.

– Ilo on poissa. Sen täytyy palata itsestään, jos on palatakseen.

Ruotsalainen on harjoitellut viimeksi kolme viikkoa sitten ennen kuin Holmlund joutui onnettomuuteen.

– Jos olisin tavanomaisessa työpaikassa, palaaminen sinne olisi ollut hyvin vaikeaa. Huippu-urheilijana minun pitää olla huippukunnossa sekä fyysisesti että psyykkisesti. Tilanne ei ole nyt sellainen, hän tilitti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?