Vakavasti loukkaantuneelle ruotsalaiselle olympiamitalistille huonoja uutisia – Lääkäri: ”Tilanne on vakava” - Freestyle - Ilta-Sanomat

Vakavasti loukkaantuneelle ruotsalaiselle olympiamitalistille huonoja uutisia – Lääkäri: ”Tilanne on vakava”

Anna Holmlund loukkaantui vakavasti harjoituksissa maanantaina.

Julkaistu: 21.12.2016 8:40

Anna Holmlund loukkaantui vakavasti maanantaina harjoituksissa.

Maanantaina harjoituslaskussa Italian Innichenissä kaatunut ja vakavasti loukkaantunut skicross-laskija Anna Holmlund on yhä sairaalahoidossa Italiassa. Päänsä vakavasti loukannut Holmlund leikattiin pian onnettomuuden jälkeen ja hänellä havaittiin verenvuotoa aivoissa. 29-vuotiasta urheilijaa on pidetty koomassa leikkauksen jälkeen.

Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan eilen illalla Holmlundin tilasta saatiin uusia tietoja ja ne olivat hälyttäviä.

– Leukakirurgi ja silmälääkäri ovat tutkineet hänen vammojaan. Hänelle tehtiin päivällä kolmas tietokonetomografiakuvaus aivoista ja tulos oli masentava. Kaikkia vammoja ei oltu nähty aiemmissa tutkimuksissa ja ne ovat valitettavasti laajat, Ruotsin maajoukkueen lääkäri Jakob Swanberg sanoi tiedotteessa.

Anna Holmlund

Holmlundia pidetään hengityskoneessa ja hänen aivojensa turvotusta sekä verenvuotoa seurataan.

– Tilanne on vakava ja yleensä tämänkaltaisissa vammoissa on suuri riski, että vauriot jäävät pysyviksi, Swanberg kertoi myöhemmin lehdelle.

Holmlund sijoittui Sotshin olympialaisissa skicrossissa pronssille. Lisäksi hänellä on MM-pronssia vuoden 2011 MM-kisoista Deer Valleysta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?