Joukkuekaveri todisti ruotsalaisurheilijan vakavaa onnettomuutta: ”Näki heti, että se oli paha” - Freestyle - Ilta-Sanomat

Joukkuekaveri todisti ruotsalaisurheilijan vakavaa onnettomuutta: ”Näki heti, että se oli paha”

Anna Holmlund on koomassa italialaisessa sairaalassa.

Julkaistu: 20.12.2016 20:58

Skicross-laskija Anna Holmlund, 29, loukkaantui vakavasti, kun hän kaatui harjoituksissa.

Ruotsalainen skicross-laskija Anna Holmlund kaatui ja löi päänsä harjoituksissa sattuneessa onnettomuudessa maanantaina. Holmlund lennätettiin helikopterilla Italian Bolzanossa sijaitsevaan sairaalaan. Hänet leikattiin saman tien. Holmlundia pidetään tällä hetkellä koomassa teho-osastolla.

Aiemmin tiistaina kerrottiin, että 29-vuotiaan laskijan vanhemmat ovat matkustaneet sairaalaan tyttärensä tueksi. Tietojen mukaan Holmlund kärsii päävammasta, mutta vammojen laajuus ei ole tiedossa.

– Päävammat ovat aina hyvin vakavia. En voi kuitenkaan antaa tarkkaa arviota tilanteesta. Lääkärien on tehtävä se, Ruotsin hiihtoliiton urheilupäällikkö Joel Båtelson on kertonut.

Nyt myös Holmlundin joukkuekaveri Sandra Näslund on kommentoinut onnettomuutta. Näslund oli paikalla onnettomuuden sattuessa.

– Siitä näki heti, että se oli paha, Näslund totesi Aftonbladetille.

Naslund oli tapahtumahetkellä laskemassa Holmlundin perässä. Hän näki, kuinka Holmlund menetti tasapainonsa ja löi päänsä.

– En oikein tiedä mitä sanoa. Tämä on ravistellut kaikkia. Tämä on järkyttävää, Näslund sanoi.

Näslund päätti tiistaina osallistua skicrossin maailmancupin karsintakilpailuun, vaikka hänen ajatuksensa olivatkin koomassa olevassa joukkuekaverissaan.

– Emme pysty tekemään mitään Annan avuksi juuri nyt. Paras asia, jonka pystymme tehdä on keskittyä kilpailemiseen, hän sanoi.

Anna Holmlund voitti pronssia skicrossissa Sotshin olympialaisissa. Maailmancupin kokonaistilanteessa hän on tällä hetkellä toisena.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?