Naislaskija halvaantui olympialaisissa kaksi vuotta sitten – näin hän voi nyt - Freestyle - Ilta-Sanomat

Naislaskija halvaantui olympialaisissa kaksi vuotta sitten – näin hän voi nyt

Julkaistu: 15.2.2016 16:53

Maanantaina tulee kuluneeksi tasan kaksi vuotta siitä, kun venäläinen freestyle-hiihtäjä Maria Komissarova halvaantui Sotshin olympialaisissa.

Sotshin olympialaisten naisten skicrossin harjoituksissa kaatunut ja vakavasti loukkaantunut Maria Komissarova taistelee edelleen sen puolesta, että hän kävelisi vielä jokin päivä.

Vyötäröstä alaspäin halvaantunut Komissarova pystyy tuettuna seisomaan ja ottamaan pari askelta.

– Kun harjoittelen salilla, näkee, kuinka lihakset jännittyvät. Lääkärini sanoo, että kaikki menee hyvin ja että minun pitää vain uskoa siihen, mitä teen, Komissarova sanoi Sport-Ekspress-urheilulehdelle joulukuussa.

– Haluan vielä tuntea kuuman hiekan jalkojeni alla aurinkoisella rannalla, Komissarova mietti.

Tällä hetkellä Komissarova on pyörätuolipotilas, ja hän käy säännöllisesti kuntoutuksessa Espanjassa ja Saksan Münchenissä.

– Ymmärrän, että se on välttämätöntä. Toipuminen voi viedä pitkän ajan. En halua tottua elämään pyörätuolissa. En halua lopettaa, haluan taistella ja uskoa, että kaikki vielä onnistuu.

25-vuotiaalla Komissarovalla ei ole selviä muistikuvia, miten kaikki tapahtui.

– Muistan huonosti. Laskin ja kaaduin. Siinä kaikki.

Putin vieraili ja soitti isälle

Komissarova muistaa varsin huonosti senkin, kuinka Venäjän presidentti Vladimir Putin kävi katsomassa häntä sotshilaisessa sairaalassa loukkaantumista seuranneena päivänä.

– Jos jätetään lääkärit pois, Putin oli ensimmäinen, joka tuli sairaalaan katsomaan minua. Me juttelimme jostakin. En kyllä muista, mistä, sillä olin saanut kipuihini paljon morfiinia, Komissarova muisteli.

Venäjän presidentti Vladimir Putin vieraili Maria Komissarovan luona heti onnettomuuden jälkeen.

Komissarova myös kertoo, että juuri Putin soitti Komissarovan isälle ja kertoi suru-uutisen tyttärestään.

– Tapahtui aika hauska asia. Kun presidentti sanoi, että ”Päivää, tässä Vladimir Vladimirovitsh, olen tällä hetkellä Mashan luona”, niin isä ei tunnistanut Putinin ääntä. Isällä on samanniminen ystävä, joten hän vastasi puhutellen lempinimellä ”Kyllä, Vova”. Kun isä tunnisti, hän oli melkoisen vaivautunut, Komissarova kertoi lehdelle.

Komissarovan selkäranka murtui, kun hän kaatui harjoituslaskunsa Rosa Hutorin rinteessä 15. helmikuuta 2014.

Komissarovalle tehtiin kiireellinen leikkaus, joka kesti 6,5 tuntia. Leikkauksella ei kuitenkaan pystytty estämään alaruumiin halvaantumista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?