Freestyle

Muistatko olympialaisissa halvaantuneen naislaskijan – julkaisi kuvia leikkausarpiensa paranemisesta

Julkaistu:

Kuntoutus
Sotshin talviolympialaisissa halvaantunut venäläinen freestylehiihtäjä Maria Komissarova toivoo pääsevänsä pyörätuolista vielä eroon.
Venäläisen freestylehiihtäjän Maria Komissarovan elämä muuttui peruuttamattomasti viime vuoden helmikuun 15. päivänä, kun Komissarova kaatui Sotshin olympialaisten skicrossin harjoituksissa. Komissarovan selkänikama murtui, eikä edes 6,5 tuntia kestänyt leikkaus palauttanut Komissarovan liikuntakykyä. Hän halvaantui vyötäröstä alaspäin.

Komissarova ei ole kuitenkaan luopunut toivosta kävellä vielä joskus. Komissarova käy päivittäin läpi kovan, 6–7 tuntia kestävän kuntoutusharjoitteen. Hän on käynyt kotimaansa Venäjän lisäksi kuntoutuksessa Saksassa ja Espanjassa.

- On tullut edistystä ihan silminnähden. Lääkärit ovat taanneet, että toivun 90-prosenttisesti. Tunnen, että aion parantua, Komissarova sanoi viime vuoden syyskuussa venäläissivustolla.

Komissarovan mukaan tehokuntoutus kestää noin vuoden.

- Tiedän, että kuntoutus vie minut tavoitteeseeni. Ei ole muuta vaihtoehtoa. Ja aina kun tulee uutta edistystä, haluan jatkaa treenaamista.

- Tuskin pystyn urheilu-uraani jatkamaan, mutta haluan jatkossakin toimia urheilun parissa.

Komissarova julkaisi syksyllä Instagramissa kuvia selässään olevasta leikkausarvesta. Alla olevista kuvista vasemmanpuoleinen on otettu aiemmin. Kuvista oikeanpuoleisesta voi nähdä, että kuntoutuksen ansiosta Komissarovan lihakset aiemmin otettua kuvaa suuremmat.Viime viikolla venäläinen julkaisi alla olevan kuvan kuntoutuksestaan. Kuva on otettu Espanjan Sierra Nevadasta.Komissarova saa olympiatukirahastolta kuukausittain 100 000 ruplan (1330 euron) avustusrahan 10 vuoden ajan. Lisäksi Komissarova sai lahjoituksena kerrostalokaksion.

Uutistoimisto Reuters kertoi vuodenvaihteessa, että Komissarova on ollut halvaantunut onnettomuudesta lähtien.

Voit katsoa lisää kuvia Komissarovan kuntoutuksesta venäläiseltä rsport.ru-sivustolta.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt