Lewis Hamiltonilta kova arvio Red Bullista

Formula ykkösten MM-sarja on käynnistynyt kahdella Red Bullin kaksoisvoitolla.

Mercedeksen Lewis Hamilton on avannut F1-kauden sijoittumalla viidenneksi molemmissa osakilpailuissa.

Seitsemän maailmanmestaruutta formula ykkösissä voittanut Lewis Hamilton tietää, mitä ylivoima autourheilun kuninkuusluokassa parhaimmillaan on.

Hamilton dominoi Mercedeksellään formuloita vuosikausien ajan. Nyt voimasuhteet ovat muuttuneet, ja niin Mercedes kuin kaikki muutkin ajavat takaa Red Bullia.

– Kun olimme nopeita, emme olleet niin nopeita. Se on nopein auto, jonka olen nähnyt muihin verrattuna, Hamilton arvioi Britannian yleisradioyhtiön BBC:n mukaan.

Sarjan ylivoimainen ykköstalli on avannut MM-sarjan kahdella kaksoisvoitolla. Kaksi edellistä MM-titteliä vienyt Max Vertsappen voitti kauden avauskisan Bahrainissa ja Sergio Pérez sunnuntaisen osakilpailun Saudi-Arabiassa.

Kautensa kahdella kolmossijalla aloittanut Aston Martinin Fernando Alonso kertoi BBC:n mukaan muiden tarvitsevan Red Bullin lyömiseen apuja tallilta itseltään.

– Niin käy lopulta, sillä he eivät voi aina sijoittua ykköseksi tai kakkoseksi. Luotettavuus tai mikä tahansa muu juttu voi auttaa meitä joillakin radoilla, ja toivottavasti hyödynnämme tilaisuutemme noissa kilpailuissa, hän sanoi.

Lue lisää: F1-tuomio: Sulkekaa televisiot! Katastrofaalinen totuus on paljastunut

Kilpakumppanit puhuvat Red Bullin uudesta RB19-autosta erityisenä koko lajin kehitys huomioiden. Ferrarin Charles Leclerc uskoi auton jäävän historiaan yhtenä formula ykkösten parhaista. Tallina Red Bull on Leclercin mukaan omaa luokkaansa.

Lue lisää: Kommentti: F1:n kauhu­skenaario käymässä toteen? Saudi-Arabian kisa paljasti synkän totuuden

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff kertoi olevansa eri linjoilla Hamiltonin kanssa Red Bullin suhteellisen ylivoiman suhteen ja korosti tallinsa mahtivuosia. Wolff ei kuitenkaan kiistänyt Red Bullin nykyistä ylivoimaa ja kutsui tallin valta-asemaa meritokratiaksi.

– Vaikka se ei olekaan show’n kannalta hienoa, että samat kaverit voittavat koko ajan, se johtuu siitä, että he ovat tehneet hyvää työtä ja me muut emme, hän lisäsi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?