F1-pomolta uskomaton lausunto omasta väestään

F1-tallipomo latasi kirpeää tekstiä.

Franz Tost on AlphaTaurin tallipomo.

19.3. 17:08

AlphaTaurin F1-tallin pomo Franz Tost on kohauttanut lausunnollaan. Arvostettu Autosport-lehti kuvaili Tostin lausuntoa dramaattiseksi, kun itävaltalaisen kerrottiin todenneen, ettei hän luota omiin insinööreihinsä.

Autosportin mukaan Tost on erityisen turhautunut siitä, että tallin tekninen henkilökunta oli luvannut AlphaTaurin tämän kauden auton olevan selkeästi parempi kuin viime kauden ajokki, mutta nämä odotukset eivät ole toteutuneet.

– Insinöörit kertovat minulle, että edistymme hyvin, mutta en luota heihin enää. Haluan vain nähdä kierrosajan, koska se on ainoa asia, mikä merkitsee, Tost, 67, jyrähti Autosportin mukaan.

Tostilta oli vielä kysytty täsmentävästi, etteikö hän todellakaan luota omiin insinööreihinsä.

– Talven kuukausina he sanoivat minulle, että auto on fantastinen ja että olemme ottaneet ison kehitysloikan. Sitten tulimme Bahrainin kilpailuun emmekä olleet yhtään missään (tuloksellisesti ja suorituskyvyssä). Mitä minun pitäisi sanoa, kuului Tostin vastaus.

Tostin mukaan AlphaTaurin ajokki on muun muassa tasapainoton jarrutuksissa ja se ylikuumentaa takarenkaita.

AlphaTaurin kuljettajat Yuki Tsunoda ja Nyck de Vries eivät saavuttaneet MM-pisteitä kauden 2023 avauskilpailusta Bahrainissa. Tsunoda oli 11:s ja De Vries 14:s.

Saudi-Arabian GP:n aika-ajossa Tsunoda oli 16:s ja De Vries 18:s.

Kisa alkaa sunnuntaina kello 19.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?