Shokkiarvio: Hautooko Lewis Hamilton siirtopommia?

Martin Brundle povaa Lewis Hamiltonilta yllätyssiirtoa.

Lewis Hamiltonin tulevaisuus Mercedeksellä on vaakalaudalla.

15.3. 15:49

Spekulointi Lewis Hamiltonin tulevaisuudesta käy yhä kuumempana. Seitsenkertainen maailmanmestari lisäsi vettä myllyyn kirpakoilla kommenteillaan Mercedeksen tuoreimman kilpurin, W14:n, heikosta suorituskyvystä.

Hamilton sanoi, ettei tallin sisällä kuunneltu hänen ajatuksiaan siitä, miten ja mihin suuntaan autoa pitäisi kehittää.

Tallipäällikkö Toto Wolff joutui jo Bahrainin GP:n jälkeen vastailemaan kysymyksiin siitä, pelkääkö talli menettävänsä brittikuskin ensi kaudeksi.

Sky Sportsin asiantuntija Martin Brundle antoi oman panoksensa huhumyllylle taannoisessa Sky Sports F1 Podcastissa. Hän muistutti, ettei Hamiltonin siirto olisi lainkaan poikkeuksellinen.

– On paljon hyviä syitä jäädä Mercedekselle. Mutta muistetaan, että Ayrton Senna lähti McLarenilta Williamsille ja Michael Schumacher paineli Ferrarille. Ja Ferrarilla kesti kauan saada homma toimimaan, Brundle painotti.

Brundle ajoi Schumacherin tallikaverina Benettonilla 1992. Saksalainen voitti tallissa kaksi maailmanmestaruutta ja myöhemmin viisi lisää Ferrarilla. Hän siirtyi kaudeksi 1996.

– Lewis varmasti ajattelee, että olisi aika mahtavaa mennä Ferrarille ja tehdä schumacherit, palauttaa tallin mestaruuskantaan. Jos kahdeksannen maailmanmestaruuden voittaminen ei onnistu Mercedeksellä, miksei mennä Ferrarille ja pitää vähän hauskaa?

Brundle uskoo, että Hamilton keskustelee tulevaisuudestaan paljon lähipiirinsä kanssa.

Hamilton siirtyi jo kerran erittäin otolliseen aikaan, kun hän vaihtoi McLarenilta Mercedekselle. Samoihin aikoihin McLaren lähti luisuun ja Mercedes kehitti voittamattoman menopelin, jolla Hamilton ajoi mestaruuksia solkenaan.

– Lewisilla on vielä yksi siirto tehtävänään ja hän pystyy siirtymään uuteen talliin ja auttamaan sen maailmanmestariksi. Jos sellainen tilaisuus on tarjolla niin uskon, että hän tarttuisi siihen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?