Ferrarin uusi tallipomo on jo uhattuna – täysin toinen mies ahmii valtaa

Ferrarin F1-talli on draaman koti.

Frederic Vasseurin aika Ferrarilla ei ole alkanut hyvin.

12.3. 21:19 | Päivitetty 12.3. 21:27

Sisäiset ristiriidat koettelevat Ferrarin F1-tallia. Italialaismedioiden mukaan tilanne Maranellossa alkaa olla kriittinen.

Ferrarin tallipäällikkönä vasta pari kuukautta sitten aloittanut Frederic Vasseur on kuohunnan polttopisteessä. Eri italialaislähteisiin viittaava Express tietää kertoa, että Vasseur on ”kyllästynyt” vaikutusvaltansa vähäisyyteen italialaistallista.

Corriere della Seran mukaan Vasseur sai ikävää huomiota jo ennen kauden alkua. Tallissa ei katsottu hyvällä, kun hän lensi Bahrainin testeihin pitkäaikaisen ystävänsä ja Mercedeksen tallipomon Toto Wolffin kanssa. Vasseur puolestaan pahoitti mielensä, kun hän oli ehdottanut Ferrarille uutta sponsoria, mutta hänen idealleen lotkautettiin korvia.

Alfa Romeota viime vuodet johtanut Vasseur ei ole väitteiden mukaan henkilö, joka ”vetelee naruista” vaan hänelle on annettu rajatusti vastuuta. Sen sijaan Ferrarin toimitusjohtaja Benedetto Vigna on ottanut aiempaa isompaa roolia tallin sisäisessä päätöksenteossa.

Corriere della Seran mukaan Vasseurin ja hänen esihenkilönsä Vignan välit ovatkin viilentyneet, mikä on aiheuttanut levottomuutta tallissa. Vasseurin aseman kerrotaan silti olevan vankka, ainakin toistaiseksi.

Maranellossa on ikävä tunnelma.

Corriere dello Sport kertoo, että Ferrarilla pelätään nyt avainhenkilöiden irtisanoutumista. Tallin päästrategi Laurent Mekies on lehden mukaan ilmoittanut olevansa lähtökuopissa. Aerodynamiikkajohtaja David Sanchez irtisanoutui jo.

F1-kauden avauskilpailu Bahrainissa oli Ferrarille synkkä. Charles Leclerc keskeytti teknisen vian vuoksi ja Carlos Sainz jäi neljänneksi.

Ensi viikonloppuna kilpaillaan Saudi-Arabiassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?