Dramaattiset kuvat 24-vuotiaan F1-tähden vammoista – edes Mika Häkkinen ei voinut uskoa tulevaa ihmettä

Lance Stroll paluu F1-autoon pikavauhtia oli lääketieteellinen ihme.

7.3. 22:51

Kanadalainen F1-kuski Lance Stroll kaasutteli Aston Martininsa sijalle kuusi MM-sarjan avauskisassa Bahrainissa sunnuntaina.

Nyt Stroll, 24, julkaisi Instagramissa kuvia ja videoita, jotka paljastavat, että hänen suorituksensa oli suoranainen ihme.

Stroll kaatui pyörällä 18. helmikuuta harjoitellessaan Espanjassa. Hän sai murtumia molempiin ranteisiinsa, toiseen käteen sekä oikeaan isovarpaaseensa. Lisäksi oikea ranne luiskahti jengoiltaan.

Kuvissa nähdään, miten Stroll makaa sairaalassa molemmat kädet vahvasti tuettuina.

Hänen oikea ranteensa leikattiin vain 12 päivää ennen kauden avauskisaa.

Strollilta jäivät väliin helmikuun lopussa ajetut talvitestit.

–Tohtori Mir sanoi leikkauksen jälkeen, että voisin palata Saudi-Arabian osakilpailuun. Jos olisin onnekas, Bahrainin avauskisakin olisi mahdollinen. Puhuttiin kuitenkin hyvin pienestä todennäköisyydestä, Stroll kirjoitti.

Vaikka Strollilla oli käytössään modernin lääketieteen mahdollisuudet, paraneminen oli aluksi hyvin hidasta.

– Tarvitsin apua päivittäisiin askareisiin kotona.

Stroll lisäsi, että paluu rattiin oli hyvin kivulias. Hän julkaisi videoita kuntoutustaipaleeltaan. Stroll muun muassa availee ja sulkee nyrkkejään, punnertaa seinää vasten, tekee hauiskääntöä ja pyörittelee golfmailaa.

Se nähtiin Bahrainin GP:n ensimmäisissä harjoituksissa. Kuski ei pystynyt kääntämään rattia normaalisti vasemmalla kädellään, vaan lepuutti sitä välillä. Tiukemmissa mutkissa hän kiersi rattia alhaalta ylös päin vasemmalla kädellään.

Viaplayn asiantuntija Mika Häkkinen ei uskonut ennen sunnuntain kisaa, että ”rajusti” kipulääkkeillä ”piikitetty” Stroll pystyisi ajamaan kilpailua maaliin.

Kisan neljännessä mutkassa Stroll rysäytti autonsa päin tallikaveriaan Fernando Alonsoa, mutta molemmat pystyivät jatkamaan matkaansa. Lopulta kisasta muodostui menestys Aston Martinille, kun Strollin kuutossijan lisäksi Alonso sijoittui kolmanneksi.

Aston Martin jatkaa kautta ensi viikolla Saudi-Arabiassa valmistajien MM-sarjan kakkostilalta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?